Başdanışman Mehdi'ye Ortam Hazırlıyormuş!

SADAT'ın kurucularından ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın askeri başdanışmanı Adnan Tanrıverdi'nin geçtiğimiz hafta yaptığı, "Mehdi gelecek. Ortamı buna göre hazırlamalıyız" açıklamaları tartışmalara neden oldu

30 Aralık 2019 Pazartesi 11:04

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın askeri başdanışmanı ve SADAT'ın kurucusu Adnan Tanrıverdi'nin "Mehdi gelecek. Ortamı buna göre hazırlamalıyız" sözleri tartışmalara neden oldu.

Tanrıverdi, başkanı olduğu “Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği (ASSAM)” ve Üsküdar Üniversitesi’nin iş birliğiyle ve “ASRİKA Ortak Savunma Sanayii Üretimi" temasıyla İstanbul'da düzenlenen 3. Uluslararası ASSAM İslam Birliği Kongresi'ne katıldı. Tanrıverdi, kongreye ilişkin yaptığı açıklamada "İslam Birliği olacak mı olacak. Nasıl olacak Mehdi Hz. geldiği zaman. Peki Mehdi ne zaman gelecek? Allah bilir. Peki bizim bir işimiz yok mu, ortamı hazırlamamız gerekmez mi? İşte ASSAM bunu yapıyor" ifadelerini kullandı.

SADAT’ın kurucusu Tanrıverdi aynı zamanda Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği’nin de başkanı. Derneğin sitesinde, “Neden ASSAM?” sorusu şöyle yanıtlanıyor: “Müslüman Milletlerin refahı, Dünyada barış ve adaletin tesisi, İslam Ülkelerinin bir süper güç olarak Dünya siyaset sahnesine çıkmasına bağlıdır.”

AKP'DEN TEPKİ GELDİ

Tanrıverdi'nin açıklamaları tartışmalara neden olurken, 'Mehdi' çıkışına AKP'li Mehmet Metiner'den de tepki geldi.

Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Metiner, “Cumhurbaşkanımızın askeri başdanışmanı sıfatını taşıyan biri böyle konuşuyorsa oturup dizimizi dövelim! Düşmanlarımızın arayıp da bulamadığı şeyi kendi ağzından sunuyor! Şimdi o birileri kalkıp bu laflar üzerinden Cumhurbaşkanımızı hedef tahtasına oturturlarsa ne diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

erdogan-in-danismani-mehdi-gelecek-ortami-hazirliyoruz-668472-1.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 30.12.2019 11:20
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol