BAŞBAKAN'I HALIYA DOKUDU

Türkiye’nin tek halı portre sanatçısı Ahmet Aksakal, son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın resmini halıya dokudu.

12 Eylül 2012 Çarşamba 13:48
BAŞBAKAN'I HALIYA DOKUDU

 AK Parti’nin seçim şarkısı olan Özhan Eren’in bestelediği ‘Aynı Yoldan Geçmişiz Biz’ isimli eserden etkilenen Ahmet Aksakal, bu şarkının sözleri ve notasıyla birlikte Başbakan Erdoğan ve AK Parti ambleminden oluşan motifleri halıya işledi. Son eserinin bir yıllık çalışmanın bir ürünü olduğunu belirten Aksakal, “Halımız, ipek çözgü üzerine yün ivmeyle dokundu. Eni 120 cm, boyu 170 cm.  ‘Aynı Yoldan Geçmişiz Biz’ isimli seçim şarkısını çok beğendim. Ben bir halk çocuğuyum. Bu seçim şarkısında halkın yaşantısı, halkın hazları, birlikteliği, beraberliği vardı. Onun için çok sevdim. Bu sevgiden dolayı söz ve bestesi Özhan Eren’e ait şarkıyı milletvekilleri aracılığıyla getirterek halının çevresine notalarını koydum. SDÜ’den sosyologlarla görüştüm. Bu şarkının güzelliğinin nereden geldiğinin tartışmasını yaptık. Şarkı halk kokuyordu. Güzelliğinin halkın yaşantısından geldiğini saptadık. Bu şarkıyı, Başbakanımızı ve partinin amblemi olmak üzere üç unsuru birleştirilerek bu eseri meydana getirdik” 

Aksakal, halıyı Başbakan Erdoğan’a Isparta Milletvekili Recep Özel ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi’nin uygun gördüğü bir zaman diliminde Ankara’da takdim edeceğini belirtti.
30 yıldan bu yana şimdiye kadar çok ünlüyü halıya işlediğini kaydeden Aksakal, şunları söyledi: “Rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal, eski Başbakan Tansu Çiller, ABD Başkanlarından George Bush, İngiltere eski Başbakanı Margaret Thatcher gibi birçok devlet adamının resmini halıya işledik. Çalışmalarımız saymakla bitmez.” 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü de daha önce halıya dokuyan Aksakal, “Cumhurbaşkanımızın Isparta’yı ziyaretlerinde Isparta Ticaret ve Sanayi Odası tarafından dokuduğum halı armağan edildi” dedi.
Öte yandan Ahmet Aksakal, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu gibi isimlerin fotoğrafını halıya dokuduğunu sözlerine ekledi.

İHA





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol