BAŞBAKAN'DAN TATLISES'E ZİYARET

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan silahlı saldırıda yaralanan ve tedavisi sürmekte olan şarkıcı İbrahim Tatlıses’i hastanede ziyaret etti.

25 Mart 2011 Cuma 16:08
BAŞBAKAN'DAN TATLISES'E ZİYARET

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ziyaret ettiği İbrahim Tatlıses'in sağlık durumunun iyiye gittiğini belirterek, ünlü sanatçının yoğun bakımdan odaya çıkarılacağını söyledi. Erdoğan, "İbrahim Tatlıses'i aday gösterecek misiniz?" yönündeki ısrarlı sorulara gülümseyerek, "Müracaatını aldım" yanıtını verdi.

Erdoğan, uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan İbrahim Tatlıses'i, tedavi gördüğü Maslak Acıbadem Hastanesi'nde ziyaret etti.
 
Ziyaretin ardından açıklama yapan Başbakan Erdoğan, İbrahim Tatlıses'i çok iyi gördüğünü söyledi. Erdoğan, yoğun bakımdaki ünlü sanatçının bugün odaya alınacağını da belirterek, "İyi bir muhabbetimiz oldu. Yarın Adana'ya gideceğimi söyleyince. Adana konuşmamı istedi. Yoğun bakımdan bir üst odaya geçecek. Odaya çıkaracaklar. Çok kısa bir süre içinde de fizyoterapi tedavileri de netice verecek. Sağ tarafında herhangi bir şey yok, biraz solda var. Onu da aşacağı kanaatindeyim. Konuşmasında herhangi bir sıkıntı yok. Hafıza kayıtlarını gayet iyi gördüm" dedi. 

"İbrahim Tatlıses'i aday gösterecek misiniz?" yönündeki ısrarlı sorular üzerine Erdoğan, "Müracaatını aldım" diyerek esprili bir yanıt verdi. 

Başbakan Erdoğan, Ergenekon kapsamında tutuklanan Ahmet Şık'ın henüz basılmamış olan kitabının taslaklarının toplatılmasına ilişkin sorular üzerine şunları söyledi:

"Bunlar benim konum değil, tamamı yargının konusu. Yargı bu süreci devam ettirdikleri sorgulama süreci içinde ellerindeki bulgular, belgeler sebebiyle ne çıkıyorsa üzerine gidiyorlar. Durup dururken olan şeyler değil, her araştırma yeni bir araştırmayı, yeni bir müdahaleyi getiriyor. Yargı da buna göre adımını atıyor. Yürütme olarak bizimle ilgili yanı yok. Bunları biz değil, yargı çıkarıyor. Olayı bu şekilde değerlendirmekte fayda var. Neler oluyormuş ülkede soruyu kendimize soracak olursak çok daha
isabetli olur. Kararı yargı verecek."

Libya'daki son gelişmeleri de değerlendiren Erdoğan, NATO'nun görevi devralmaya başladığını söyledi. Erdoğan, NATO'nun devreye girmesiyle birlikte belli yerlerde de bir rahatlama meydana geldiğini belirterek, "Paris artık devre dışı kalmaya başladı. Ben Paris'in devre dışı kalmasını özellikle Libya'daki bu süreç için olumlu görüyorum. En azından Türkiye olarak bizim kardeş Libya'da yapacağımız çok şey var. Arzumuz, NATO tek başına müdahil olmasın, yanına Arap ligini Afrika birliğini de alsın.
Afganistan'da bu yanlış görüldü, Irak'ta değişik şekilde yanlış görüldü. Aynı yanlış Libya'da yaşanmasın istedik. Bu NATO'da da kabul gördü. Atılan bu adımlar, bu hassasiyetler göz önünde bulundurularak yapılıyor.
Bu gece de Libya Başbakanı ile 02.30'a kadar sürekli telefonla görüşmeler yaptık. İnsani yardım konusunda neler yapabileceğimizi konuştuk. İnsani yardım konusunda Türkiye olarak hassasiyetlerimizi koruyacağız. Bu konuda Libya'yı kendi başına bırakmayacağız" dedi. 

Erdoğan, hava üssünün İzmir olup olmayacağı yönündeki sorulara, "Şu anda çok daha farklı yerler de olabilir. Kesinleşen bir bilgi ulaşmış değil" yanıtını verdi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol