BAŞBAKAN'A PROTESTO GANDİ'YE ALKIŞ...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kente gelişi sırasında kepenkleri kapattıran BDP, dün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu alkışlarla karşıladı.

24 Mayıs 2011 Salı 12:26
BAŞBAKAN'A PROTESTO GANDİ'YE ALKIŞ...
 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı Hakkâri mitingi öncesinde, baskıyla esnafa kepenk kapattıran terör örgütü, dün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun şehre gelişini zafer işaretleriyle kutladı.

Diyarbakır'da BDP'nin 'kepenk kapatma' çağrısına seçim bürolarını açmayarak destek veren partinin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun dün meydanlardan Kürt seçmenlere verdiği mesajlarda bir hayli ilginçti.

BDP'LİLER MEYDANDA                                                                      


Bulvar Caddesi'nde aralarında zafer işareti yapan BDP'lilerin de bulunduğu bir kalabalığa konuşan Kemal Kılıçdaroğlu da kepenk kapatmalara destek verdi ve belediyelere özerklik vaat etti.
 BDP'li Hakkari Belediyesi de sabah erken saatlerde, Kılıçdaroğlu'nun mitingine hazırlık için hummalı bir çalışma başlattı. Belediye, Kılıçdaroğlu'nun konuşma yapacağı kavşakta çevre düzenlemesi ve temizlik yaptı. Belediye binası da kapı ve pencerelerine kadar temizlenerek CHP liderinin ziyaretine hazırlandı.

                                                                      


BELEDİYELERE ÖZERKLİK

 
Başbakan Erdoğan'ın Hakkari'de yaptığı mitinge değinen Kılıçdaroğlu, "Geldi burada miting yaptı, Hakkarili esnafımız kepenk kapattı. Çıkmış Belediye Başkanını suçluyor. Arkadaş önce bir düşün, sen Başbakanlık yapıyorsun. Esnaf kepenk kapatıyorsa bir dert var demek ki otur o dertle ilgilen" diye konuştu.

İktidara gelmeleri durumunda yerel yönetimlerin özerklik şartını olduğu gibi kabul edeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Böylece yerel yönetimlerin güçlü olması, halka daha iyi hizmet vermesi söz konusu olacak. Belediye başkanlarının Ankara'ya gidip para dilenmesini ortadan kaldıracağız" dedi.

ÖZGÜRLÜK AĞIRLIKLI

Mitingin ardından CHP Hakkari İl Başkanlığı'na geçen Kemal Kılıçdaroğlu, mitingle ilgili gazetecilere değerlendirmede bulundu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, mitingde özgürlükler konusunu ayrıntıya girerek ele aldığını, ekonomi konusunda ise fazla ayrıntıya girmediğini vurguladı.

ONLAR DA DİNLEYECEKLER

Bir gazetecinin, "BDP'nin tabanı olarak kabul edilecek kitle de sizi dinledi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" yönündeki sorusuna Kılıçdaroğlu, şu cevabı verdi:

"Onlar özellikle polis barikatlarının dışında ağırlıklı olarak duruyorlardı. Onlar da dinleyecekler. Sonuçta CHP'nin özgürlük ve demokrasi konusundaki görüşleri nedir, amaçları nedir? Onu öğrenecekler. Yüzde 10 seçim barajının, anadil yasağının kaldırılması gibi temel konularda CHP'nin görüşünü öğrenmek onların da merak ettiği konulardı. Dinlediler. Dolayısıyla asıl onların değerlendirmesi nedir onu bilemiyorum. Biz CHP'ye, milletvekiline oy istedik. Milletvekilimiz de çıkarsa bundan son derece mutlu olacağız."







Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol