BAŞBAKAN YİNE TÜSİAD'A ÇATTI

"İşçisiyle patronuyla, yoksuluyla zenginiyle 75 milyonun hükümetiyiz."

01 Mart 2012 Perşembe 14:03
BAŞBAKAN YİNE TÜSİAD'A ÇATTI

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Türk Lirası'nın seni simgesinin tanıtımı sırasında 12 yıllık eğitim çalışmalarıyla ilgili Tüsiad'dan gelen eleştirileri de cevapladı .

"Bizim, egitimle ilgili telafi çabalarimizin önünü kesmek adina, ayni kör ideolojiyle zihinleri bulandiriyorlar. Buna izin veremeyiz" diyen Başbakan; "Biz, seçkinlerin, elitlerin, patronlarin hükümeti degiliz. İşçisiyle, patronuyla, yoksuluyla, zenginiyle 75 milyonun hükümetiyiz" şeklinde konuştu . 
Başbakan şunları söyledi;
"'Geçmişte hazirlanan bir kısım raporlar, antidemokratik yöntemlerle uygulamaya geçtiyse ve bu ülkeye çok agir faturalar ödettiyse, biz de çıkar, bunu eleştiririz. kesintisiz egitim, topluma büyük zarar verdi, çocuklara çok agir zararlar verdi ama bütün bunlarla birlikte, en çok da ekonomiye zarar verdi. ısadamlarini temsil eden bir örgüt, egitim sistemine kendi ideolojisini dayatarak, adeta kendi ayagina kursun sikti. 28 subat sonrasinda uygulanan kararlar neticesinde, bu ülkenin meslek liseleri adeta yok olma noktasina geldi, içleri bosaltildi. zarari kim gördü? sanayici gördü, ekonomi gördü, ülke ve millet gördü. geçmiste yaptiklari bu hatayi, bugün ayni sekilde tekrarlamak istiyorlar. bizim, egitimle ilgili telafi çabalarimizin önünü kesmek adina, ayni kör ideolojiyle zihinleri bulandiriyorlar. biz buna izin veremeyiz. biz, seçkinlerin, elitlerin, patronlarin hükümeti degiliz. biz, isçisiyle, patronuyla, yoksuluyla, zenginiyle 75 milyonun hükümetiyiz."

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol