BAŞBAKAN YİNE ÇOK SERT...

Erdoğan, derecelendirme kuruluşu Standart & Poors'u isim vermeden yine sert eleştirdi.

11 Mayıs 2012 Cuma 14:10
BAŞBAKAN YİNE ÇOK SERT...

 Çok Uluslu 17 firmanın üst düzey yöneticisi sabah saatlerinde Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'la çalışma kahvaltısında bir araya geldi.

7. Danışma Konseyi toplantısı Başbakan'ın açılış konuşmasıyla başladı.
Kredi derecelendirme kuruluşu Standart & Poors'u eleştiren Başbakan Erdoğan, objektif olmayan tavırların ekonomi çevrelerince de tartışılmasını istedi. 
Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
"Rekor seviyede büyüyen dış ticaretini arttıran, işsizliğini rekor seviyede düşüren, istikrar ve güvenden asla taviz vermeyen bir ülkenin bazı uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları tarafından farklı şekilde değerlendirilmesi bizim anlayışla karşılayabileceğimiz bir durum değildir. Hiç kimse kusura bakmasın, biz çok tabii olarak burada art niyet ararız. Daha önceleri de ifade ettim. Uluslararası derecelendirme kuruluşlarının bu objektif olmayan tavırları artık ekonomi çevrelerince de ciddi şekilde tartışılmalıdır."
Başbakan Erdoğan, bu tür karalama kampanyalarına aldırmadan yolumuza devam edeceğiz, diye konuştu.
Erdoğan, ’’Bu derecelendirme kuruluşları ya Türkiye'ye hiç uğramıyorlar. Sağda solda duyduklarıyla böyle bir değerlendirme yapıyorlar. Ve bu tür değerlendirmelerle eğer bu adımlar atılırsa bizim tabii ki bu derecelendirme kuruluşlarıyla olan bizim derecelendirmemiz de çok daha farklı olacaktır. Biz hakkımızda yapılan haksız ve mesnetsiz değerlendirmelere kulak asmadan, karalama kampanyalarına aldırmadan yolumuzda ilerleyecek, 2023 yılında da 2 trilyon dolar milli geliriyle, dünyanın en büyük on ekonomisinden biri olan bir Türkiye'yi inşaa edeceğiz " dedi.
Toplantının ardından Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, sonuç bildirisini açıkladı.
Toplantıya katılan firmaların dünya genelinde 2 milyon 800 bin kişiye istihdam sağlayan 500 milyar doların üzerinde cirosu olduğu belirtiliyor. 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol