BAŞBAKAN: YARGI SÜRECİNE SAYGI DUYULMALI

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Balyoz Eylem Planı" davası kapsamında yapılan tutuklamalara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

15 Şubat 2011 Salı 13:58
BAŞBAKAN: YARGI SÜRECİNE SAYGI DUYULMALI

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, Balyoz Planı davasındaki son gelişmeleri değerlendirdi. Erdoğan, şöyle konuştu:
"Süreci biz de dikkatlice izliyoruz. Emekli ve muvazzaf askerlere yönelik bir süreç başlatılmıştır. Bu süreç yargının tasarrufu altında ilerlemektedir. Aksi kanıtlanmadığı sürece herkes masumdur. Gözaltına alındığı, sorgulandığı, tutuklandığı, yargılandığı için hiç kimse suçlu kabul edilemez. Hakkında kesin hüküm bulunmadıkça kimseye suçlu gözüyle bakılamaz. Ancak ak ile karanın ortaya çıkması, sürecin hassasiyetle ilerlemesi için herkesin bu noktada yargıya ve yargı sürecine saygı duyması gerekir. Bu konuda, duyarlı, hassas olmak herkes için geçerlidir. Bu işi hükümetle ilişkilendirenler kusura bakmasınlar hezeyan içindedirler.
Birileri yargıya siyasi müdahalelerde bulunmaya, davalara yön vermeye alışık olabilirler. Bizim de öyle yaptığımızı düşünebilirler. Yürütme olarak görevimiz, yetkimiz bellidir. Kimse, hükümeti  bu tür spekülasyonlara alet etme yanlışına düşmesin. Başta anamuhalefet partisinin genel başkanı olmak üzere herkesi sağduyulu ve sorumlu davranmaya davet ediyorum.
Yargının işleyişini güçleştirecek, yargıyı töhmet altında bırakacak girişimler, adaletin tecellisine katkı sağlamayacağı gibi şüphelerin aydınlığa kavuşmasını da engelleyecektir.
CHP genel başkan yardımcısının, onun ardından tutuklu yakınlarının askere karşı takındıklarını tavır ve kullandığı üslup orduya tahrik edici, tahrip edicidir.
Bu yargı süreci sonucu ne olursa olsun TSK'yı daha da güçlendirecek, tüm iddialara net şekilde son verecek,, zihinlerdeki soru işaretlerini ortadan kaldıracak süreçtir.
Hukuka, yargıya güvenmek, Türkiye Cumhuriyetine güvenen herkes için tek çıkar yoldur."

SADAKA ELEŞTİRİSİNE YANIT
Muhalefetin, "İktidara gelince yol yapacağız. Milli geliri 2 trilyon dolara çıkaracağız" diyemeyeceğini anlatan Erdoğan, TOKİ aracılığıyla 480 bin konut yapıldığını belirtti. Erdoğan, "2023 için ikinci 500 bin paketini önüne koymuş durumda. Biz artık kenarda, köşede vatandaşımızı görmek istemiyoruz" dedi.
"Sadaka dağıtıyorsunuz" eleştirilerine yanıt veren Erdoğan, "Bu devlet sosyal devlettir. Demokratik, laik, sosyal hukuk devletidir. Sosyal devlet yokluk içindeki vatandaşına ulaşacaktır. Yapılan budur. Bu devletin görevidir. Bunu 'sadaka' diye niteleyenler, gitsinler sadakanın tanımını öğrensinler. Sadakayı birey yapar... Bir elin yaptığını, diğer el görmez... Yanlışlar, eksiklikler olabilir. Devletin vatandaşına yaptığı yardımı, 'sadaka' diye nitelemeye kimsenin hakkı yoktur. Bu kervan yürüyor.Fakirlere, garip gurabeya gerekli destekleri vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.
MHP lideri Bahçeli'nin "fitil fitil burnundan getireceğim" dediğini anımsatan Erdoğan, "Abdestinden şüphesi olanın namazından şüphesi olur. Bizim böyle bir şüphemiz yok. Aynaya bak karşımıza öyle gel. 3,5 yıl iktidarda kalabildin" dedi.
MHP'nin iktidar ortağı olduğu dönemde TOKİ'de iş üretilmediğini ifade eden Erdoğan, "Tehdit savurmayı bırak. Takdir etme yeteneğin yoksa milletin kınamayacağı siyaset üslubu kullan" diye konuştu.
Erdoğan, "Milletene yaptığımız hizmetleri görmeyelere tavsiyemiz gözlük numarasını değiştirsinler" dedi.

IMF'YE BORÇ GERİLEDİ
TBMM'nin son dönemde çok başarılı bir performans ortaya koyduğunu belirten Erdoğan, ülke ve millet için son derece önemli kanunlar çıkarıldığını ifade etti. Başbakan Erdoğan, Ticaret ve Borçlar Kanunu gibi iki önemli kanunun yanı sıra bu ay polisi askerlik vazifesinden muaf tutan kanun, Danıştay, Yargıtay ve Adli Tıp Kurumunun yapılarını düzenleyen kanunlar ile son olarak da bazı kanunlarda değişiklik yapan düzenlemenin (Torba) çıkarıldığını anımsattı. Erdoğan, milletvekillerine özverili çalışmalarından ötürü teşekkür etti.  
2010 yılı Kasım ayı istihdam verileri açıklandığını hatırlatan Erdoğan, ''İşsizlik oranı Kasım ayında yüzde 11 olarak gerçekleşti. Bu oran geçen yıl yüzde 13,1 düzeyinde idi. Yani, işsizlik geçen yıla göre 2,1 puan gibi çok yüksek oranda gerileme kaydetti'' dedi.  
IMF'ye olan borçta da gerileme yaşandığını ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Şu an itibarıyla IMF'ye olan borcumuz 5,5 milyar dolara gerilemiş durumda. Bildiğiniz gibi göreve geldiğimizde bu borç 23,5 milyar dolardı. MHP, DSP ve ANAP iktidarından IMF'ye olan borcu 23,5 milyar dolar olarak devraldık. Onlar borçlandı, biz ise onların borçlarını temizleye temizleye buralara geldik. Bu gelişmelerin hayırlı olmasını diliyorum'' şeklinde konuştu.
          
BİRİLERİ ÜLKEYİ PAÇASINDAN TUTUP ÇEKMESEYDİ
Eğitimle ilgili verilerden de söz eden Erdoğan, 160 bin derslik yaptıklarını, 80 yeni üniversite kurduklarına işaret etti. Erdoğan, 8 yeni üniversiteyle sayının 88'e çıkacağını, vakıf üniversiteleriyle birlikte toplam üniversite sayısının ise 164'e ulaşmış olacağını belirtti.     
Başbakan Erdoğan, iktidarları döneminde 480 bin konutun inşasına başladıklarını, 350 binini sahiplerine teslim ettiklerini, milli geliri 3 kattan fazla arttırdıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
''Bütün bunlar yapılırken hiçbir zaman bunları görmediler, göremediler. Bu gayret, bu emek, bu vizyon, 1960'lı yıllardan itibaren gösterilseydi, acaba Türkiye bugün nerede olurdu? Eğer birilerinin acelesi olsaydı, eğer birileri 'Aceleniz ne?' diyerek, bu ülkeyi paçasından tutup çekmeseydi biz bugün 2023'te 2 trilyon dolar değil, 3-4 trilyon doları konuşurduk. Bizim acelemiz var, hem de çok acelemiz var. Binlerce susuz köye ulaştık, yolu olmayan köylere ulaştık. Daha çok ulaşmak için acelemiz var. Daha da fazlasını götürmek, daha da modern şekilde yolları tahkim etmek için acelemiz var. Mili geliri 2 trilyon dolara, ihracatı 500 milyar dolara çıkarmak için acelemiz var. Yüzde 100 okullaşma, 15 bin yeni bölünmüş yol, yeni hızlı tren hatları, 500 bin daha yeni konut inşa etmek için bizim acelemiz var. Hiç kimse de çıkıp bizi ecelle korkutmaya kalkmasın. Biz bu yola başımızı, canımızı, ruhumuzu, sadece elimizi değil, bütün bedenimizi koyarak çıktık.''





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol