BAŞBAKAN TRABZON İÇİN NE DEDİ?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İşte cevaplar...

23 Mayıs 2011 Pazartesi 16:50
BAŞBAKAN TRABZON İÇİN NE DEDİ?

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katıldıktan sonra buradan ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Dün akşam Trabzon'da çıkan bazı olayların ve özellikle seçim sonucunun da bundan etkilenebileceği yorumlarının yapıldığının hatırlatılması üzerine Başbakan, verdiği cevapta, "Yani bunu, böyle bir siyasi kampanyaya dönüştürmek isteyenlerin olduğunu duyuyorum. Yani böyle bir şeyi bir tür siyasi bir kampanyaya dönüştürmek çok yanlış olur. Çünkü benim bir Başbakan olarak, yani Trabzon'a, spora olan sevgileri sebebiyle verdiğim önem ortadadır" ifadelerini kullandı.

"BURSA'YA KESİLEN CEZAYI ADİL BULMADIM"

Bursaspor'un Beşiktaş maçı öncesinde bir süre önce yaşanan taşkınlıkla ilgili olarak, "Bursa'da yaşanan olaylar üzücüydü," diyen Başbakan, bu olaylar sonrasında Bursa'ya layık görülen cezayı da adil bulmadığını belirtti. Erdoğan, altyapısıyla Bursa'nın da Türkiye'yi uluslararası alanda temsil eden güzide bir kulüp olduğunu anlattı. Başbakan, ligi üçüncü bitirmiş olmasından dolayı bu kulübü kutladı.

Dün akşam Trabzon'da çıkan bazı olayların ve özellikle seçim sonucunun da bundan etkilenebileceği yorumlarının yapıldığının hatırlatılması üzerine Başbakan şunları söyledi:

"SİYASİ KAMPANYAYA DÖNÜŞTÜRMEK İSTEYENLER OLDUĞUNU DUYUYORUM"

"Yani bunu, böyle bir siyasi kampanyaya dönüştürmek isteyenlerin olduğunu duyuyorum. Yani böyle bir şeyi bir tür siyasi bir kampanyaya dönüştürmek çok yanlış olur. Çünkü benim bir Başbakan olarak, yani Trabzon'a, spora olan sevgileri sebebiyle verdiğim önem ortadadır. Daha önce biliyorsunuz, üniversiteler arasında yapılan orada yarışlar oldu. Şimdi ise yine adeta bir Universiade benzeri oyunlar için Trabzon'u hazırladık. Çok ciddi yatırımlar yaptık ve şimdi yeni yapacağımız bu Akyazı'daki statla birlikte Trabzon'a yapmakta olduğumuz yatırım, 600-650 trilyonu buluyor, belki daha da fazla olacak. Yani bir, adeta böyle sporun, futbolun önemli hareket merkezlerinden biri haline getiriyoruz Trabzon'u. Şimdi bu kadar Trabzon'un altyapısına önem veren bir Başbakan kalkıp da burada farklı bir şey düşünebilir mi?! Yapılmış olan yanlışlar falan olabilir, vardır ama bu yanlışların sorumlusu olarak Başbakan'ı hedef tahtasına oturtmak çok yanlış olur, haksızlık olur. Böyle bir şeyi asla ben kişiliğimle, şahsiyetimle bağdaştırmam ve bu insaf dışı bir şeydir."





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol