BAŞBAKAN, SAAT HEDİYE ETMEKTEN VAZGEÇTİ...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, veda eden milletvekillerine saat hediye etmekten vazgeçti.

15 Nisan 2015 Çarşamba 12:56
BAŞBAKAN, SAAT HEDİYE ETMEKTEN VAZGEÇTİ...

 Bu kararda, 17-25 Aralık sürecine damga vuran eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın Rıza Sarraf’tan aldığı 700 bin TL’lik saatle ilgili tartışmaların yeniden alevleneceği kaygısının etkili olduğu belirtildi.

Cumhuriyet gazetesinden Emine Kaplan’ın haberine göre, yemekte, 3 dönem kuralına takıldıkları için aday olamayan 70 milletvekiline özel olarak hazırlatılan arma hediye edilecek. Başbakan Davutoğlu, bugün aday tanıtımının ardından partisinin seçim beyannemesini açıklayacak. Davutoğlu, cuma günü de 311 milletvekili ve eşlerine teşekkür için akşam yemeği verecek. Üç dönem kuralına takıldığı için aday olamayan 70, adaylık başvurusu yapmayan 9 ve liste dışında kalan 100 olmak üzere 179 milletvekiline “veda” niteliği taşıyacak yemekte, 3 dönemlik milletvekillerine özel olarak hazırlanan ay yıldızlı AKP arması hediye edilecek.
SON ANDA VAZGEÇİLDİ
Tüm milletvekillerine adlarının yazıldığı kol saati hediyesi verilmesindense vazgeçildi. Daha önceki dönemlerde milletvekillerine saat hediye edildiğini belirten AKP yöneticileri, “Bu dönem de saat ya da plaket verilmesi düşünüldü; ama saat işi düşünce aşamasında kaldı” bilgisini verdi. AKP’nin saat düşüncesinden vazgeçmesinde 17-25 Aralık sürecine damgasını vuran konular arasında yer alan eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın 700 bin TL’lik kol saatiyle ilgili tartışmaların yeniden alevleneceği kaygısının etkili olduğu belirtildi.
Çağlayan, söz konusu kol saatini Rıza Sarraf’ın yurtdışından getirdiğini, parasını Sarraf’a elden ödediğini açıklamıştı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 15.04.2015 12:59
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol