BAŞBAKAN, PKK'LILARA YOL GÖSTERDİ!

"Silahlar bırakılırsa teröristler gidebilir"

23 Kasım 2012 Cuma 09:48
BAŞBAKAN, PKK'LILARA YOL GÖSTERDİ!

 Başbakan Erdoğan, dün D-8 Zirvesi için gittiği Pakistan’dan dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Gazze’ye düzenlenen bombardıman, Suriye’deki iç savaş, sınıra yerleştirilecek olan Patriot füzeleri, Irak’ta yaşanan gelişmeler ve terörle mücadele konusundaki sorulara özetle şu yanıtları verdi:

“Terörle mücadeleyle ilgili çözüm silahların susturulması değil bırakılmasıdır. Silah teröristin elinde duruyorsa her an patlayabilir. Silahlar bırakıldığı andan itibaren başka ülkelere gitmek gündeme gelebilir. Teröristlerin çoğu Kandil ve Mahmur‘da. Olumlu gelişmeler olursa bu değerlendirilir. Açlık grevleri çözüldü mü, çözüldü. Önemli olan bu. Okullara yönelik eylemlerle eğitim özgürlüğünün önünü kesiyorlar. Olmayacak duaya amin diyorlar. 
PATRIOT FÜZELERİ
Patriot füzeleriyle ilgili Rusya’nın açıklamısını çok yanlış buluyorum. Kendisiyle alakalı olmayan meseleyi iç mesele olarak gösteriyor, füzeler savunma amaçlı. Irak’ta merkezi hükümetle Kürt yönetimi arasındaki gerginlik bizi endişelendiriyor.
GAZZE BOMBARDIMANI
Gazze’te ateşkesin sağlanmasıyla ilgili Türkiye’nin, Mısır ve Katar’la birlikte etkin bir rolü oldu. Hillary Clinton İsrail’e gelene kadar adım atılmadı. Türkiye’nin hassasiyetleri belli, ABD tarafından bu hassasiyetler görülmeli. Eğer görülmezse ayıp olur. Obama’dan ikinci döneminde daha adil yaklaşım bekliyoruz.
ANSIZIN GİDEBİLİRİM
Ateşkesi İsrail bozmadıkça Hamas’ın bozacağına inanmıyorum. Gazze’ye ansızın gidebilirim. Gazze’ye Türkiye tarafından hastane yapıldı, bunlar gelir o hastaneyi de bombalar.
SURİYE’DEKİ İÇ SAVAŞ
Suriye konusunda İran geri adım atmıyor. ABD ve BM ciddi bir tavır koyamadı Suriye ile ilgili. İslam dünyası göbeğini kendi kesmeli bu konuda. Atılması gereken adımlar zamanı geldiğinde atılır. Pakistan ve Eendonezya dışişleri bakanları düzeyinde Şam’a gidip Esad’la görüşecekler. Sorunun çözümü için Esad’a telkinlerde bulunulacak, aynı ekip Türkiye’ye de gelecek. Madem üstlenmek istiyorlar biz de buna olumlu baktık.”

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol