BAŞBAKAN KONUŞTU VE...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Konya gezisinde kendisine sorulan Hakan Şükür'ün istifası ve üç bakan oğlunun gözaltına alınması ile ilgili ilgili soruları yanıtladı.

17 Aralık 2013 Salı 19:38
BAŞBAKAN KONUŞTU VE...

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakan Şükür’ün AK Parti’den istifasını beklemediğini ve kendisine yakıştıramadığını belirterek, “Gönül şunu arzu ederdi; Bir insan eğer bir partinin bayrağı altında seçime giriyorsa ondan sonra o partiyle hareket eder, ayrılıyorsa da sadece partiden ayrılmaz. Eğer dürüstse o zaman Parlamentodan, milletvekilliğinden ayrılır, çünkü bağımsız olarak Parlamentoya gelmiş birisi değilsin. Olması gereken şey aslında, işin ahlaki yönü bunu gerektirir ama bu herkese nasıp olan bir şey değil” ifadeleri ile değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan, Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplu açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı. Erdoğan, bu programının ardından gazetecilerin soruları üzerine yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile Hakan Şükür’ün AK Parti’den istifasını değerlendirdi. Erdoğan, İstanbul merkezli başlatılan aralarında bürokratların, işadamlarının ve bakanların oğullarının adının da karıştığı yolsuzluk ve rüşvet operasyonu hakkında, “Bunların hepsi adli bir süreç neticelenmeden bir şey söylemem doğru olmaz” değerlendirmesinde bulundu.

"NİYE ÜZÜLEYİM?"
Hakan Şükür’ün AK Parti’den istifasının anımsatılması üzerine Erdoğan, Şükür’den böyle bir şey beklemediğini belirterek, “Beklediğimi söylemem yanlış olur, beklemem de. Böyle bir şeyi kendisine de yakıştıramadım” dedi.

Her sözün sahibini bağlayacağını belirten Erdoğan, “Bu süreç içerisinde Parti Genel Başkanı’nın takındığı tavır ortadadır. Böyle bir tavrı takınmış bir Genel Başkana, partiye karşı bu tür açıklamaları kendisinden veya bir başkasının yapmış olmasını yadırgadım. Doğru bulmuyorum” diye konuştu. Gazetecilerin Şükür’ün AK Parti’den istifasına üzülüp üzülmediğini sorması üzerine Erdoğan, şöyle konuştu:

“Niye üzüleyim? Gönül şunu arzu ederdi; bir insan eğer bir partinin bayrağı altında seçime giriyorsa ondan sonra o partiyle hareket eder, ayrılıyorsa da sadece partiden ayrılmaz. Eğer dürüstse o zaman Parlamentodan, milletvekilliğinden ayrılır, çünkü bağımsız olarak Parlamentoya gelmiş birisi değilsin. Olması gereken şey aslında, işin ahlaki yönü bunu gerektirir ama bu herkese nasıp olan bir şey değil.” (ANKA)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.12.2013 19:45
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol