BAŞBAKAN İZMİR'DE ESİAD'DA KONUŞTU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de konuştu.... Erdoğan, dünyaya açıldıkça gündeme hükmeden bir Türkiye inşa ettiklerini söyledi. Erdoğan, "Şunu çok açık net söylüyorum. Artık gündemi belirlenen bir Türkiye yok. Artık dünyada gündem belirleyen bir Türkiye var." dedi.

06 Mart 2011 Pazar 16:03
BAŞBAKAN İZMİR'DE ESİAD'DA KONUŞTU


İzmir'de Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) yüksek istişare toplantısında konuşan Erdoğan, "Korku insan hayatında asla ve asla bir korunma yöntemi değildir. İçe kapanma bir ülke için içten içe çürümekten başka bir şey değildir. Biz 8 yıldır vizyon kavramının üzerinde duruyoruz. 8 yıldır, dikkat edin büyük düşünmekten bahsediyoruz. Sıfır sorun politikası derken işte bu büyük vizyonla hareket ediyoruz. Çevremize örülmüş duvarları bu büyük vizyonla yıkıyoruz. Çevre ülkelerle aramızdaki tamamiyle yapay sorunları tek tek ortadan kaldırıyor, dünyaya açıldıkça gündeme hükmeden bir Türkiye inşa ediyoruz. Şunu çok açık net söylüyorum. Artık gündemi belirlenen bir Türkiye yok. Artık dünyada gündem belirleyen bir Türkiye var burası çok önemli." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin tarih boyunca gündemi belirleyen bir ülke olduğuna dikkat çeken Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "En son Libya'daki vatandaşlarımızı çok hızlı ve başarılı bir şekilde tahliye ettik. Ama birileri farklı farklı yaklaşımlar ortaya koydular. Kusura bakmayın, bekara karı boşamak kolay. Sorumluluk yok, mesuliyet yok. Söyledikleri, dünya ne söylüyor bizim başbakan susuyor diyor. Senin Başbakanın ne zaman konuşacağını bilir. Orada benim 200'ü aşkın yatırımcım var, girişimcim var. Onların yanında 30 bine yakın mimarım var, işçim var, mühendisim var. Onlar bir defa ülkeme nasıl gelecekler. Aileleri bizi telefonla arıyorlar. Bunlar geri gelecek mi? Bu endişelerin muhatabı bunlar değil ki, rahatlar. Dünyanın 40'a yakın ülkesinden telefon geliyor. Acaba bizim vatandaşlarımızı da siz tahliye eder misiniz? Hamdolsun biz oradaki vatandaşlarımızın tamamına yakınını tahliye ettik. Bunun yanında 10 bine yakın yabancıyı da tahliye ettik."
Erdoğan, Libya'daki kurtarma operasyonunun dünyada yankı bulduğunu ve övgüyle karşılandığını aktardı.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'de artık ileri demokrasi mücadelesinin yapıldığını, demokrasinin ise bir amaç değil araç olduğunun altını çizdi. Demokrasi tecrübesini 50 yıla aşkın bir süredir içine sindirmiş bir Türkiye bulunduğu kaydeden Başbakan Erdoğan, "Bunu ileri taşımamız lazım. Bunu toplumun tüm katmanlarına nasıl yayarız. Artık bakıyorsunuz ki İslam dünyası bir şeyi konuşuyor. Demek ki diyor, İslam ile demokrasi bir arada olabiliyormuş. Nerede bu, Türkiye'de diyor. Onun için sürekli gelip Türkiye'de bu nasıl oluyor diye bizim partimizin çalışmalarını yakından takip eden ülkeler var. Bunu biz mutlulukla yapıyoruz ve hamdolsun buralara gelebildik diyoruz. Bunun daha iyi olacağına inanıyorum. Demokratik parlamenter sistemi benimsemiş bir ülke olarak ve bunu hücrelerine kadar sindirmiş bir ülke olarak adımını atacağız, ama istismarını yapmayacağız. Bunu yapanlar var onlara da fırsat verilmemesi lazım." ifadelerini kullandı.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol