BARZANİ TERÖRE DESTEK VERİRKEN...

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında iktidara Barzani sorusunu yöneltti, BDP'ye çok ama çok sert çıktı.

01 Kasım 2011 Salı 12:57
BARZANİ TERÖRE DESTEK VERİRKEN...

 MHP lideri Devlet Bahçeli, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile terörle mücadele konusunda yapılacak olan görüşme nedeniyle hükümete yüklendi.

"Barzani'nin teröre verdiği destek ortada dururken bu şahısla ne görüşülecektir? PKK'nın silah bırakması için hangi tavizlere kapı aralanacaktır?"

Bahçeli, Van depremi sonrası ortaya atılan ırkçı söylemleri 'soysuzluk' olarak nitelemesine BDP'den gelen desteği de sert bir dille eleştirdi:

"Bu görüşümüzü birileri beğensin diye söylemediğimizi herkes bilsin. Bir tarafta barış ve özgürlük diyen diğer tarafta katillerle aynı masada oturanlara tahammülümüz asla yoktur."

MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında güncel gelişmeleri kurmaylarına değerlendirdi.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan bölümler ise özetle şöyle:

KATIRIN HAKKINI SAVUNANLAR...

Bingöl'de canlı bombanın üstüne atlayarak çocuklarını korumak isteyen ana yüreğiyle gruup duyduğumu dile getirmek isterim. 'Analar ağlamasın' diyenler bu kanlı terörün anaları hedef aldığını artık görmesi gerekir. Katırın hakkını savunmak isteyenler şehidin hakkını savunmayı ne zaman düşünecekler? Artık bölücü terörün kökü kazınmadan, milletimiz huzura eremeyecektir.

BARZANİ ZİYARETİNE AĞIR ELEŞTİRİ

Peşmerge ABD'nin bölgeden tamamen ayrılacağını açıklamasının ardından hedef şaşırtmaya başlamıştır. Buradan hükümüte soruyoru:

PKK'nın silah bırakması için hangi tavizlere kapı aralanacaktır?

Barzani'nin teröre verdiği destek ortada dururken bu şahısla ne görüşülecek?

Türkiye bölücülükle girdiği mücadeleyi artık mutlaka kazanmalıdır. Türkiye bölgesinde küresel planlara heba olmadan Erdoğan kendine gelmelidir.

BDP'YE MESAJ: TAHAMMÜLÜMÜZ YOK

Van'daki deprem sonrasında sanal ortamda ayrımcılığı körükleyen hastalıklı bakışı reddettik. Bu görüşümüzü birileri beğensin diye söylemediğimizi de herkes bilsin. Bir tarafta barış ve özgürlük diyen diğer tarafta katillerle aynı masada oturanlara tahammülümüz asla yoktur. Eline şehitlerimizin kanı bulaşanlara inanacak kimse de kalmamıştır. Bizim kardeşlik sözlerimizi sırnaşma olarak değerlendirenler milletin dikkatinden kaçmayacaktır.

CUMHURİYET SEYİRLİK EĞLENCE DEĞİLDİR

Törenlerin ertelenmesi, kutlama ve resepsiyonların iptali Cumhuriyet'e karşı ilgisizlik ve Cumhuriyet'i önemsiz gösterme çabalarının birer göstergesidir. Milli ve manevi değerlerin istismar edilmesi, toplumun kutuplara ayrıştırılması yetmiyormuş gibi merasim iptali kararı yeni bir tartışmayı ateşlemiştir. Bu nedenle törenlere katılmayı reddettim. Ancak, Türkiye'yi kurtaran Gazi Mustafa Kemal'in huzuruna çıkarak şükranımı gösterdim. Çünkü bizim için Cumhuriyet kutlamaları seyirlik bir eğlence değildir.

FELAKETLER EMSAL TEŞKİL ETMEMİŞ

Anlaşıldığı kadarıyla bugüne kadar yaşadığımız felaketler hiç emsal teşkil etmemiş, gerekli dersler çıkarılmamıştır. Hep aynı bildik beyan ve tespitler, kuru gürültüler bu deprem sonrasında özellikle hükümet cenahından dile getirilmiştir. Başbakan Erdoğan'ın şikayet etme hakkı yoktur. Yapılan onca uyarıya, ödenen onca bedele karşın hala tedbirler alınmamışsa bunun hesabını kimden soracağız?

KANAL PROJESİYLE ZAMAN KAYBETMİŞTİR

Başbakan Erdoğan, muhtemel İstanbul depremine yönelmek yerine Kanal Projesiyle vakit kaybetmiştir. Bugün içinde bulunduğumuz ortam siyasi kaygıları bir kenara bırakmamızı gerekli kılmıştır. Başbakan Erdoğan ve hükümeti bir tercihin arefesindedir. Samimi olursa alkışlar ve hakkını teslim ederiz. Aksi halde savsaklamayla geçirdiği yılların hesabını sorarız.

İLKEL GÖRÜNTÜ

Van'daki kriz, koordinasyon bozuklukları, sevk ve idaredeki kusurlar nedeniyle içinden çıkılamaz hale gelmiştir. Hükümetin önceden bunları planlayıp gerekli girişimleri yapmış olmasını beklemek en önemli hakkımızdır. Ancak Van'daki yardım dağıtımı ilkel görüntülüydü.

BÖLÜCÜLERE PRİM VERMEDİK

Bölücü zihniyetlerin bizi birbirimizden koparmak için ellerini ovuşturanların hevesleri Van gölünün enginliklerine gömülmüştür. Ayrılık duvarları yerle bir edilmiştir. Türkiye'yi bölmek ve şerefli bayrağını yere düşürmek isteyenler bilsinler ki, bayrağı yere düşürmeyeceğiz. MHP bunun bedelini seve seve ödemeye de hazırdır. 







Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol