BALBAY YEMİN ETTİ!

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 4 yıl 277 gün sonra özgürlüğüne kavuşmasının ardından 14.00'te Meclis kürsüsünde yemin etti.

10 Aralık 2013 Salı 14:28
BALBAY YEMİN ETTİ!

 CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 4 yıl 277 gün sonra özgürlüğüne kavuştu. Balbay, saat 14.00'de Meclis kürsüsünde yemin etti. CHP'liler Balbay'ı ayakta alkışlarken hükümetten sadece Zafer Çağlayan'ın alkışladığı görüldü.

BALBAY GENEL KURUL'DA

CHP İzmir Milletvekili Balbay, 4 yıl 9 aylık tutukluluk süresinin sonunda tahliye edildi ve 10 Aralık'ta ilk kez Genel Kurul salonuna ggirdi.

Balbay uzun yıllar Ankara'da gazetecilik yaptığından dolayı sık sık TBMM'ye geliyordu. Ancak gazeteciler Genel Kurul salonuna giremiyorlar. Girebildikleri en ileri nokta milletvekilleri kulisleri. Balbay da yıllarca milletvekilleri kulislerine kadar gazeteci olarak girmişti. ancak bugün ilk kez milletvekili sıfatıyla Genel Kurul salonuna girdi

KILIÇDAROĞLU İLE GELDİ

Meclis'e gelir gelmez Kılıçdaroğlu'nun TBMM'deki makamına çıktı. 

SADECE ZAFER ÇAĞLAYAN ALKIŞLADI

CHP'liler ayakta karşıladı. Genel Kurul açılır açılmaz Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Balbay'ı yemin etmek üzere kürsüye davet etti. CHP'liler Balbay'ın kürsüye gidişini ayakta alkışladı. Hükümetten ise sadece Ekonomi Bakanı zafer Çağlayan’ın Balbay’ı alkışladığı görüldü.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ YOK

Balbay'ın yemin ettiği oturumda Başbakan Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli salonda değillerdi.

Genel Kurul'un hükümete ayrılan sıralarında en önde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ oturuyordu.

MHP'LİLERİN DE ELİNİ SIKTI

Balbay yemin ettikten sonra Genel Kurul'da CHP sıralarının en önünde oturanların ellerini tek tek sıktı. Ardından MHP'lilere ayrılan bölüme de geçerek orada da en önde oturan MHP'lilerin ellerini sıkıp yerine geçti.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Balbay'ı kürsüden kutlayarak ''Yemin etmesinin 10 Aralık İnsan Hakları Günü'ne denk gelmesinin anlamlı olduğunu söyledi. Çiçek, uzun süredir tutuklu olanların da özgürlüğe kavuşmaları dileklerini iletti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.12.2013 14:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol