Bakara-Makaracı Bakan Antep'te Konuştu!

Eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Antep'teki bir etkinlike sarı yelekliler eylemi ile ilgili konuşarak, "Biz bu filmi Türkiye'de görmüştük" dedi

09 Aralık 2018 Pazar 23:53

Diriliş Gençlik Federasyonunca Antep'teki Onat Kutlar Tiyatro Salonu'nda "Birlikte Engelleri Aşalım" programı düzenlendi.Katılımcılar arasında yer alan Bağış, etkinlikte yaptığı konuşmada sarı yelekliler eylemini Türkiye'deki Gezi eylemlerine benzeterek şunları söyledi:

"Milletin kenetlenmesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayetiyle biz bu işi aştık. Ama o güne kadar bu senaryoların denendiği ülkeler arasında süreci kazasız aşan, büyük bunalıma sürüklenmeyen tek ülke Türkiye olmuştur. Hala birileri gençlerin ağaçları korumak adına çıktığını söylemekte. Gezi olaylarından bir yıl önce başlayan hazırlıktan bahsediyorum. Sadece İngiltere'de bir IP adresinden 200 bin sahte twitter hesabı açılmıştır. O sahte hesaplardan Türkiye'nin bütün entelektüel kesimlerine, yazarlarına, sanatçılarına, sporcularına, yapımcılarına siyasilerine sistematik mesajlar gönderiliyor. Sanki Türkiye'de baskı varmış, özel hayata karışılıyormuş, kimin ne yiyeceğine, içeceğini giyeceğine, hangi kitabı, dergiyi okuyacağına başkaları karar veriyormuş gibi hava yaratıldı. Adeta bir düzenek kuruldu. Bununla da sınırlı kalınmadı. Gösterilerin organizasyonu için sadece Taksim Meydanı'na 40 bin sandviç gelmişti. Taksim'deki Gezi Parkı'nın içinde bugün FETÖ'cü olduğunu fark ettiğimiz bir takım hainler çadırları yakmaya kalktı. Aslında o kurulan düzeneğin fişeğinin ateşlenmesiydi."

ONLARA İKİ UYARIMIZ DAHA VAR'

Fransa'daki olayların maksadının farklı olduğunu söyleyen Bağış, "Bize şiddet, biber gazı kullanıyorsunuz diyenlerin nasıl muamelelerde bulunduğunu gördük. Onlara iki uyarımız daha var. Gaziantep'ten Avrupalı liderlere çok önemli tavsiyelerde bulunuyorum. Zannetmeyin ki dün bize olan size olmayacak derken biz sizi ürkütmek istiyorduk. İşte yaşıyorsunuz. İki belanız daha var. Biri PKK diğeri FETÖ. Bize yapılanın çok beterini size yapacaklar. Ayağınızı denk alın, Onları korumayı bırakın." ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol