BAKANLARIN KAVGASINDA YENİ DETAYLAR!

Ahmet Takan, dünkü köşesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “veda konuşması”nın arkasındaki iddiasıları yazmıştı. Takan bu kez de Soylu’nun, nasıl ikna edildiğine dair iddiaları aktardı.

01 Mart 2018 Perşembe 00:20

Abdullah Gül'ün eski danışmanlarından, Y.Çağ Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, dünkü köşesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “veda konuşması”nın arkasındaki iddiaları yazmıştı. Takan bugünkü yazısında ise Soylu’nun, nasıl ikna edildiğine dair iddiaları aktardı. 

Takan köşesinde önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Soylu’nun istifa edeceğine dair sorulara verdiği yanıtı aktardı. Takan “R. Erdoğan, Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlıktan azledilme sürecinde o ahlaksız trollerin nasıl rol oynadığını, neler yaptığını, yol taşlarını nasıl döşediklerini unutmuş herhalde!..” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN İLE SOYLU ARASINDAKİ GÖRÜŞME
Ahmet Takan “O trollerin AKP tarafından maaşa bağlandığını da hiç bilmiyordur mutlaka!.. Bu kısa ve nazik hatırlatmadan sonra geçelim Erdoğan'ın, Soylu'nun 'veda' konuşmasını işittikten sonra Bakanı ile Pazar günü akşamı yaptığını söylediği telefon görüşmesine” dedi ve Erdoğan ile Süleyman Soylu’nun arasında geçtiğini ileri sürdüğü telefon görüşmesini şöyle yazdı:

“İçişleri Bakanlığı kaynaklarından ulaştığım bilgilere göre, Soylu'nun cebinde dolaştırdığı istifa mektubu yırttırıldı. Peki, Erdoğan, Süleyman Soylu'yu nasıl istifadan vazgeçirmiş?.. Telefonda sormuş Soylu'ya ‘Seni kim o Bakanlığa getirdi?..' Cevap vermiş Sayın Bakan, ‘Siz efendim.’ Özetle şöyle devam etmiş telefon görüşmesi;

R.E; ‘Seni o koltuğa Berat Albayrak mı oturttu?'

S.S; 'Hayır efendim. Siz oturttunuz.’

 R.E; ‘Sizin Bakanlıkta kalıp kalmayacağına kim karar verir?’

S.S; ‘Siz efendim.'

R.E; ‘Peki o zaman. Sizinle daha yapacağımız çok iş, yürüyeceğimiz çok yol var.’

S.S; 'Emredersiniz efendim.'

Bakan Soylu, bu telefon görüşmesinin ardından epey rahatlamış. Yakın çevresi ile yaptığı değerlendirme toplantısında da öyle bir iddia ortaya atmış ki, duyanlar pek de inanmamış ama yine de ses çıkaramamışlar;

'Göreceksiniz, Berat Albayrak, 2019 olmadan gidecek…’"

'SOYLU’YU DA GÖKÇEK’E BENZETİR'
Yeniçağ yazarı Takan, Erdoğan’ın yakınlarının konuyla ilgili iddialarını ise şöyle aktardı:

“Kim kimi götürür belli olmaz ama Erdoğan'ı da çok yakından tanıyanların iddiası şu;

'Erdoğan öyle istifa ile falan kimsenin karşısında dikilmesine müsaade etmez. Bunu kendisi açısından bir zaaf sayar. Günü geldiği zaman Soylu'yu da Melih Gökçek'e benzetir.’

Bendeniz de aynı görüşteyim!.. ‘Ben siyaset yaparken, Genel Başkanlık yaparken, Berat Albayrak kısa donla geziyordu’ falan gibi iddialı laflar, Erdoğan'ın kitabında para etmiyor…"

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol