BAKAN'IN OY SANDIĞINDA İŞİ NE?

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun oy pusulaları içinde yer aldığı bu fotoğraf skandal yaratacak.

02 Nisan 2014 Çarşamba 12:25
BAKAN'IN OY SANDIĞINDA İŞİ NE?

 Antalya'da CHP, il genelinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kullanılan oyların tamamının yeniden sayımı için 19 ilçe seçim kurulları ile İl Seçim Kurulu’na itiraz etti.

 
Adliye binasındaki İl Seçim Kurulu'na gelen CHP İl Başkanı Devrim Kök, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile parti avukatları, itirazlarına yönelik dilekçelerini verdi.
 
TUTANAKLA TESPİT EDİLDİ
 
Cumhuriyet tarihindeki hiçbir seçimde yaşandığını görmediği bir seçim rezaletiyle karşı karşıya olduğunu belirten Mustafa Akaydın, bunun 'seçim kaybetmiş bir başkanın tavrıdır' diye düşünülebileceğini, ama durumun gerçekten böyle olmadığını söyledi. Seçim sonuçlarının aktarılış biçiminin yanlış olduğunu belirten Akaydın, şunları söyledi:
 
"Sadece Anadolu Ajansı'nda bu işin görülmesi ve arkadan gelen bilgilere ne olduysa gece saat 1-2 civarında duraklama olması. Bu duraklamanın 4 saat kadar devam etmesi. O sırada lehimize gözüken büyükşehir sonuçlarının sabaha karşı 5-6 civarında aleyhimize değişmeye başlaması. O sırada AB Bakanı'nın burada oluşu. Yanında Emniyet Müdürüyle beraber özellikle elektronik kayıt sistemine giren arkadaşlar üzerinde ciddi bir baskı oluşturuşu, bizleri son derece rahatsız etti. Bu duygularımı sayın Mevlüt Çavuşoğlu'yla da paylaştım. Hatta Çavuşoğlu'nun bir ilçe seçim kurulu hakimini de maalesef ağır derecede azarladığına şahit oldum, bundan da utanç duydum. Özelikle iptal edilen oy sayısının çok yüksekliği, bazı bölgelerde günlük olağan akışa aykırı bir şekilde katılımın yüksek oluşu, Kepez İlçesi'nde son derece ciddi usul hataları yaşandığını tutanaklarla tespit ettik."
 
BAKAN'IN OY SANDIĞINDA OLMASI ETİK Mİ
 
CHP İl Başkanı Devrim Kök ise cep telefonundan Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun da içinde yer aldığı bir fotoğraf karesini paylaştı. Bakan Çavuşoğlu'nun yanında İl Emmniyet müdür yardımcısı ve seçim hakimiyle masanın üzerinde oy sayımına nezaret ettiğini iddia eden İl Başkanı Kök, “Burada bir Bakan'ın olması, bulunması etik midir?" dedi.
 
Antalya seçimlerinde usul hatalarının yanında, bir siyasetçinin yapmaması gereken şeyleri yaptığını savunan Kök, “Bir Bakan'ın adliyeye gelip sayılan oyların başında dikilmesinin mantığını çözmüş değiliz" diye konuştu. Kök, şunları söyledi:
 
“CHP, Antalya'da kazandığı seçimi masa başında kaybetmiştir ama buna müsaade etmeyeceğiz. Adalete güveniyoruz. İtirazlarımızı yaptık. Müsaade etmeyeceğiz. 48 saat içinde geriye dönecektir. Sandıklar yeniden sayıldığında açık ara önde çıkacağından eminiz. Adaletli olunmasını istiyoruz, adalete güveniyoruz."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.04.2014 12:26
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol