BAKAN'DAN ŞOK REYHANLI AÇIKLAMASI!

Gümrük ve Tekel Bakanı Hayati Yazıcı, kanlı bir saldırıyla sarsılan Reyhanlı'nın da bağlı bulunduğu Hatay'ın Yayladağı Sınır Kapısı'nda güvenlik kamerası olmadığını açıkladı

24 Mayıs 2013 Cuma 11:09
BAKAN'DAN ŞOK REYHANLI AÇIKLAMASI!

 Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, CNBC-e'de çarpıcı açıklamalar yaptı. Yazıcı Hatay'daki Yayladağı Gümrük Kapısı'nda güvenlik zaafiyeti olduğu, güvenlik kamerasının olmadığı ve Reyhanlı saldırısının 1 numaralı şüphelisi olduğu iddia edilen N.E.'nin bu kapıdan giriş-çıkış yaptığı iddialarına da yanıt verdi:

"Yayladağı gümrük kapımız da yenileme çalışmalarımız kapsamında en önde yer verdiğimiz kapılarımızdan bir tanesi. Ama Suriye ile yaşananlar neticesinde bu yenileme çalışmalarımızı askıya aldık. Güvenlik kamerası yoktu doğrudur güvenlik kamerası eksikliği var o da şundan kaynaklanır; yenileme sürecinde orada öncelik sıralamasında bir sorun oldu sanıyorum.

Şimdi haberde adı geçen kişi aranan kişilerden değil riskli olduğuna dair bir bilgi bizde yok. Olsa zaten pasaport polisi o riski dikkate alırdı. Bin defa giriş çıkış yapan var. Nihayetinde onun beynini okuyamazsınız bir taraftan güvenlik önlemlerini üst düzeye çıkaracaksınız, bir taraftan da tabii insanların seyahat özgürlüğünü ticaret faaliyetlerini aksatmayacaksınız." 

ntvmsnbc





Son Güncelleme: 24.05.2013 11:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol