BAKAN OLACAKMIŞ...

Dershane tartışması sürecinde Ak Parti'den istifa eden Hakan Şükür'den çarpıcı açıklamalar.

04 Şubat 2014 Salı 10:35
BAKAN OLACAKMIŞ...

 TBMM 24. Dönem İstanbul 3. Bölge Milletvekili Hakan Şükür, AK Parti ‘den istifa ettikten sonra, merak edilen süreç ile ilgili ilk kez canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Bugün TV’de yayınlanan “Erkam Tufan’la Analiz” programına konuk olan Hakan Şükür, istifası ile ilgili ‘talimat aldı’ ithamlarına karşılık “Ben hayatım boyunca kimseden talimat almadım” diye konuştu.

“BEN EMİRLE DEĞİL, BAŞBAKAN’IN TEKLİFİYLE MİLLETVEKİLİ OLDUM”

AKP’li Mehmet Ali Şahin’in ‘İşin özeti: Bana emrettiler ben AK Parti’ye geldim, şimdi emrettiler ayrıldım’ demektir” ifadelerinin sorulması üzerine Şükür, kendisinin AK Parti’ye nasıl girdiğini, Başbakan Erdoğan’ın çok iyi bildiğini söyledi.

Bağımsız vekil Şükür, Başbakan’ın kendisini Dolmabahçe’ye davet ettiğini, orada da kendisine milletvekilliği teklifinde bulunduğunu belirtti. 26 Şubat’ta görüşmeye giderken aklında vekillik olmadığını anlatan Şükür, “Ben emirle değil, Başbakan’ın teklifiyle vekil oldum.” diye konuştu..

“HER ŞEYİN ÜZERİNE YEMİN EDEBİLİRİM, İSTİFA İÇİN TALİMAT ALMADIM”

“Hocaefendi’nin emri ya da talimatıyla mı AK Parti’den istifa ettiniz?” sorusuna ise Hakan Şükür, “Benim inançlı olduğumu, değerlerime ne kadar önem verdiğimi herkes bilir herkes bilir; her şeyin üzerine yemin edebilirim. Ve bu ispatlanırsa aynen İdris Bal’ın söylediği gibi, ben bununla ilgili istifa etmeyi bırakın hayatımla ilgili birçok şeyden de vazgeçerim.” diye cevap verdi..

Eski futbolcu ve milletvekili Hakan Şükür, talimat söylemlerinin bir itibarsızlaştırma olduğunu söyleyip, şunları ifade etti:

“Ben biraz ne kadar da eksik olsam da kendimi kesinlikle hizmete bağlı görmüyorum, göremiyorum çünkü; Oradaki hizmetlerin zerresi kadar olamayacağımı, oradaki bir öğretmenin dünyanın neresinde görev yapıyor olduğunu kendi gözlerimle müşahade ettiğim için söylüyorum bunu. Kendimi oraya yakıştıramıyorum, açık söyleyeyim. Daha fazla hizmet edebilirim ben. Hem ülkem için uluslararası alanda olur kendi ülkemde.. Benim duygusal tavrım bu. Ama ‘talimatla geldi, talimatla gitti’ gibi giderken kendi iradeniz dışında hareket ettiğinizi ima eden sözler hep itibarsızlaştırma. Şimdi buradan ayrıldıktan sonra bunların söylenmesi, moda kelimeyle ‘zamanlamanın manidar’ olması, çıktıktan sonra size çok farklı şeylerin söylendiği.. Keşke söylenmeseydi, keşke bunları duymamış olsaydım..”

“İSTİFA MEKTUBU TAMAMEN BANA AİT”

İstifa mektubunu eşinin yanında yazdığını, dört buçuk sayfadan bir buçuk sayfaya indirdiğini ve en değer verdiklerinin üzerine de yemin edebileceğini söyleyen Şükür, bugüne kadar tutan televizyon programları yapan, duygularını ifade edebilen, çok okuyan, hayatı yaşayarak öğrenmiş, birçok farklı şeyler görmüş, sıkıntılar yaşamış, sıkıntılardan çıkma yolunu kendi geliştirmiş ve muhakeme yeteneği olan bir insan olarak mektubun kendisine ait olduğunu ifade etti.

‘Fethullah Gülen sizin için kimdir?’ sorusunu da bağımsız vekil Şükür, “Benim için değer verdiğim, vatanını milletini seven, bayrağını seven, o bayrak için ölmeyi bile göze alacak sevdiğim bir insan” şeklinde cevapladı.

BANA BAKANLIĞIN HAYIRLI OLSUN DEDİ

Ayrıca Hakan Şükür istifa süreciyle ilgili, şunları söyledi:

“16 Aralık günü benim bir konuşmam vardı. Konuşmamı yazdım. Haşan Şaş ile birlikteydik. İstifa metnini ilk gören Hasan Şaş’tır. Ben istifa kararını önceden almıştım. İstifamdan önce bir bakanımız bana bakanlığın hayırlı olsun ama benden duymadın dedi. Ben nereden bileyim 15 aydır süren bir soruşturmanın 17 Aralık günü ortaya çıkacağını. Bu olay benim hesap edebileceğim bir şey değildi. Bakan olup istifa etmektense istifa metnini verdim ve ayrıldım.

25 YIL TOP OYNADIM 4,5 MİLYON DOLARIM YOK

Yolsuzluk yapıldığına inandığını söyleyen Şükür, “İnter’de Torino’da Galatasaray’da olmak üzere 25 yıl top oynadım 4.5 milyon dolarım yok Halkbankası müdürünün var” dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.02.2014 10:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol