Bakan: Millet Kişi Başı 15 Kilo Et Yiyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, konuk olduğu bir televizyon kanalında Türkiye'nin kırmızı et üretimi ve ithalatına ilişkin değerlendirmeler yaparken kişi başı et tüketiminin 15 kilo olduğunu iddia etti.

12 Kasım 2018 Pazartesi 02:09

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, konuk olduğu bir televizyon kanalında Türkiye'nin kırmızı et üretimi ve ithalatına ilişkin değerlendirmeler yaparken kişi başı et tüketiminin 15 kilo olduğunu iddia etti.

Bakan Pakdemirli'nin açıklamaları şöyle;

"İthalatı eleştirenler oluyor ancak biz bir miktar ithalat yapıyoruz, yapmak durumundayız. Küçükbaş ve büyükbaş hayvan varlığımız artırmışız. Küçükbaş 30 milyondan 45 milyona gelmiş." ifadelerini kullandı.

"KİŞİ BAŞI 15 KİLO ET YEMEYE BAŞLANDI"

Bakan Pakdemirli Türkiye'nin büyükbaş hayvan varlığının 9 milyondan 16 milyona çıktığını söyleyerek  "Aslında et üretiminde % 60 artışımız var. Bunu unutmamamız gerekiyor. Türkiye'nin bu konuda büyük bir başarısı var. Peki bu başarıya neden ithal ediyoruz. Çok basit bir sebebi var. Türkiye 2002 yılında kişi başı 6 kilogram et tüketiyordu şimdi 15 kilo et yemeye başlamış.

Türkiye'nin refahı artmıştır. CHP milletvekilleri bu işlere hiç tevessül etmesinler. 2002'de bu milletin yiyecek eti yokmuş, bugün 15 kilo yiyor. Her şey kırmızı etten yana." ifadelerini kullandı.

Bakan'ın bu açıklamaları sosyal medyada büyük yankı buldu. Birçok vatandaş bu sözlere tepki gösterirken en dikkat çekici ifadelerden biri de 'Bakın bey muhtemelen saray mutfağını kastediyordur' oldu.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Yasmine Ozan 2018-11-12 14:34:10

Yüzde yüz kontrollü darbe

Avatar
ana 2018-11-29 21:19:41

PENAWARAN LOAN ANTARA INDIVIDU DAN SERIUS

Halo, Tuan dan Nyonya, saya memiliki modal yang digunakan untuk mengalokasikan pinjaman khusus jangka pendek dan panjang mulai dari 5.000 € hingga 1.000.000 € kepada setiap orang serius yang ingin mendapatkan pinjaman ini. Bunga 3% per tahun tergantung pada jumlah yang dipinjamkan, karena saya tidak ingin melanggar hukum tentang riba. Anda dapat membeli kembali dari 1 hingga 25 tahun maksimum tergantung pada jumlah pinjaman. Terserah Anda untuk melihat mereka untuk pembayaran bulanan. E-mail: [email protected]

Whatsapp: +39 371 187 5479

E-mail: [email protected]