BAKAN: "BU İKİ KENT KAŞINIYOR..."

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Gezi Parkı'na yönelik açıklamalar yaptı ve iki kent için de " Bunlar özellikle kaşınıyor" dedi.

07 Haziran 2013 Cuma 14:32
BAKAN:

 İçişleri Bakanı Muammer Güler, Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemlerin demokratik hukuk çerçevesinde başladığını söyledi, ancak son günlerde araya karışan marjinal gruplar tarafından provoke edildiğini öne sürdü.

Adana'da Gezi Parkı protestocularına müdahale sırasında 5 metrelik alt geçit inşaatına düşerek şehit olan Komiser Mustafa Sarı'nın cenaze törenine katılmak üzere Adana'ya gelen Bakan Muammer Güler'i Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ile Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah karşıladı. Adana Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret eden Bakan Güler, Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'a ve polis teşkilatına baş sağlığı diledi. 

Gezi Parkı eylemlerini de değerlendiren Muammer Güler, eylemlerin demokratik hukuk çerçevesinde başlamasına rağmen, son günlerde araya karışan marjinal gruplar tarafından provoke edildiğini kaydetti. Çıkan olaylar nedeniyle eylemin amacını aştığını ifade eden Güler, şöyle dedi:

"İçeriden ve dışarıdan yoğun bir birliktelik ile ajitasyon yönü ile toplumsal yaralara yol açabilecek provokasyonlar da ortaya çıkmaktadır. Hayatını kaybeden arkadaşlarımızı bunun acı bir örneği olarak gösterebiliriz. Tabi bu mutsuzluğu meşrulaştırmak diğer bir boyutudur. Toplumda huzuru bozacak çatışmalar çıkarılıyor."

SAĞDUYU ÇAĞRISI

Eylemler sırasında çıkan olaylarda sivillerin hayatını kaybettiğini, güvenlik güçlerinden de ölenlerin bulunduğunu hatırlatan Güler, "Bu ülkede doğacak kargaşa, çıkacak kaos, Allah korusun, korkunç boyutlara ulaşır. Hükümetimiz elinden gelen gayreti göstermiştir. Demokrasinin alanları daha da artacaktır. Kaos alanlarından kimse bir şey elde edemez. Elde edilemeyecek şeyin de kimseye hayrı olmaz. Önemli olan siyasetin meşru zeminini kaybetmemektir. Bu işlerin bir an önce son bulmasını istiyoruz. Sağduyulu davranılmasını istiyoruz" diye konuştu.

ADANA VE HATAY HASSASİYETİ KAŞINIYOR

Hatay'da Abdullah Cömert'in hayatını kaybettiğini Adana'da da Komiser Mustafa Sarı'nın şehit olduğunu belirten Güler, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Özellikle Adana ve Hatay'ın hassas bir yapısı var. Bu yüzden bölge halkının gerginliğini tırmandırmayı amaçlıyorlar. Valilerimiz, parti ayrımı yapmadan bölge milletvekillerimiz ve güvenlik güçlerimiz üzerlerine düşeni yapmaktadır. Kanaat önderlerinin de bölgede büyük etkisi olmuştur. Ben artık bu işlerin, protesto boyutunu aşan bu gösterilerin bir an önce sonlandırılması için sağduyulu davranmaya herkesi davet ediyorum." 

ORANTISIZ GÜÇ İNCELENİYOR

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret eden Türkiye Barolar Birliği yönetiminin, polisin müdahalede orantısız güç kullandığı yönündeki şikayetinin hatırlatılması üzerine Güler, iddiaların değerlendirildiğini vurgulayarak şöyle dedi:

"Elbette ki müdahalelerde aşırılıklar olabilir. Bu konu hassasiyetle inceleniyor. İhmali olanların gereği yapılacaktır. Polisi halk ile karşı karşıya getirmeyecek durumların oluşturulmasını bekliyoruz." 

Bakan Güler ve yanındakiler Şehit Komiser Mustafa Sarı'nın cenazesine katılmak için Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'ne gitti. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 07.06.2013 14:42
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol