BAHÇELİ'Yİ YALANLADI...

MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, AKP’ye koalisyon için partisinin ‘olmazsa olmaz’larını sıraladı.

25 Haziran 2015 Perşembe 16:52
BAHÇELİ'Yİ YALANLADI...
Özdağ’ın açıkladığı listede, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Ak Saray’dan ‘1071 rakım’daki Çankaya Köşkü’ne taşınması ve yolsuzlukla suçlanan dört eski bakanın Yüce Divan’a gönderilmesi yok.

ERDOĞAN MEŞRUDUR’

Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık’a konuşan Özdağ, “Meşrudur, bunun aksini söylemiyoruz” dediği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Anayasa’da belirtilen yetki alanına çekilmesi gerektiğini belirtti. Özdağ, partisinin ‘kırmızı çizgi’si olan çözüm süreci kapsamında ‘özerklik’ sözü verilmişse bundan dönülmesi ve PKK lideri Abdullah Öcalan’la ‘Türkiye devlet ve milletini ilgilendiren hayati konuların’ asla görüşülmemesi şartlarını öne sürdü.
Yargının üstündeki siyasi baskının kaldırılması gerektiğini vurgulayan MHP’li vekil, “Erdoğan’ın sarayı boşaltıp Çankaya’ya taşınması ve dört bakanın Yüce Divan’a yollanması olmazsa olmazlarımızdan değil” diye konuştu.

BAHÇELİ ‘VER BİLAL’İ, AL İKTİDARI’ DEMİŞTİ

Özdağ’ın bu sözlerinden kısa süre önce partinin genel başkanı Bahçeli AKP ile koalisyonun en önemli koşulunu ‘Ver Bilal’i, al iktidarı’ sözleriyle vurgulamıştı..
VURAL: BAHÇELİ’NİN AÇIKLAMASI ÇOK NET

Bu arada MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Ümit Özdağ’ın ‘4 bakanın Yüce Divan’a yollanması olmazsa olmazlarımızdan değil’ açıklaması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarının çok açık ve net olduğunu belirten Vural, “MHP olarak bunlar bizim açıkçası temel duruşlarımızdan biridir. Genel Başkanımızın açıklamaları ortadadır. Bu konuda referans olarak Genel Başkanımızın açıklamaları dikkate almanızı istirham ediyorum. Bizim tuttuğumuz yol kuru bir yol değildir, mesele ilke meselesidir” dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.06.2015 16:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol