Bahçeli'den Pes Dedirten Talep!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Temmuz 2020’ye kadar CHP’den bazı milletvekillerinin Meclis’te grup kurmaları için Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’ne geçebileceğini belirterek, Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu’nda düzenlemeler yapılması gerektiğini savundu.

16 Mayıs 2020 Cumartesi 14:18
Bahçeli'den Pes Dedirten Talep!

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, dün gerçekleştirdiği basın toplantısında yaptığı açıklamada CHP’nin baskın seçim olması durumunda DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'ne destek verebileceğini belirterek; "Demokrasiden yanayız" mesajı vermişti.

BAHÇELİ: ‘ÇOK GÜÇLÜ BİR İHTİMAL’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de yaptığı yazılı açıklamada bu ihtimale dikkat çekerek "CHP Genel Başkanı’nın Gelecek Partisi’yle Deva Partisi’ne grup kurabilmeleri amacıyla milletvekili verme taahhüdü aynısıyla 2018’deki rezalet ve melanetin yenilenmesi, bir kez daha yeşertilmesidir. 15 Temmuz 2020’ye kadar CHP’den bahsi geçen partilere milletvekili nakli çok güçlü bir ihtimal olarak karşımızdadır.” ifadelerini kullandı

SEÇİM KANUNU DEĞİŞMELİ’

Bahçeli açıklamasının devamında ise bu nedenle seçim kanunun mutlaka değişmesi gerektiğini söyledi.

Bahçeli ‘Türkiye’nin ve siyasi hayatın üzerindeki kabus bulutlarının dağıtılması için gündeme alınması ve bir an önce hukuki ve ahlaki bir temele kavuşturulması gereken hususları şöyle sırladı:"Siyasi Partiler Kanunu hemen değiştirilmelidir. Seçim Kanunu’nda düzenlemeler yapılmalıdır.

TBMM İç Tüzüğü mutlaka yeni baştan gözden geçirilmeli, yeniden yazılmalıdır. Milletvekili dokunulmazlığıyla ilgili beklentiler karşılanmalıdır. Siyasi Etik Kanunu çıkarılmalıdır. Kamu kurumu niteliğindeki mesleki kuruluşlarla ilgili kanuni düzenlemeler süratle gerçekleştirilmelidir”

NE OLMUŞTU?

CHP 2018 seçimlerinde İYİ Parti’nin Meclis’te grup kurup, seçimlere girebilmesi için 15 milletvekilini İYİ Partiye transfer etmişti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.05.2020 14:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol