BAHÇELİ ZEHİR ZEMBEREK...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, teşkilatlara öyle bir genelde gönderdi ki içinde neler var neler?

16 Haziran 2011 Perşembe 15:35
BAHÇELİ ZEHİR ZEMBEREK...

 “MHP’NİN OLMADIĞI BİR MECLİS, AKP ELİYLE MAYALANDIRILMIŞTIR”

Genelgesine, “Çok ağır şartlar altında ve gerilim düzeyi yüksek bir ortamda 24.Dönem Milletvekili Genel Seçimi yapılmıştır,” diyerek başlayan Bahçeli, AK Parti politikalarını eleştirdi ve seçim süreciyle ilgili olarak, “MHP’nin olmadığı bir Meclis ve etkisinin sıfıra yakın olduğu bir siyaset yapısı ihanet mahzenlerinde AKP eliyle mayalandırılmıştır,” iddiasında bulundu.

“YENİ ANAYASAYA MİLLİ DİRENCİ GÖSTERECEK TEK PARTİ MHP’DİR”

Bahçeli, genelgesinde yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili olarak ise, “AKP’nin etnik kimliklere kucak açarak hazırlamayı planladığı yeni anayasaya şu haliyle milli direnci gösterecek tek siyasi parti bellidir ve o da MHP’den başkası değildir,” dedi.

Bahçeli, harfiyen uyulması gereğinin altını çizerek, şu 5 maddeyi sıraladı:

“Bu kapsamda olmak üzere, önümüzdeki çok önemli ve aynı zamanda kritik süreçte tüm teşkilat yöneticilerimiz aşağıda belirtilen hususlara harfiyen uyacaklar ve buna göre hareket edeceklerdir.

1- Milliyetçi Hareket Partisi’ni baraj altında bırakamayan AKP merkezli derin ittifak bundan sonra da boş durmayacaktır. Hedef yine partimiz ve aziz dava arkadaşlarımız olacaktır. Bu itibarla kışkırtmalara ve provokasyonlara karşı azami bir şekilde dikkate edilecek, oyunların sonuca ulaşamaması için saflarımız sıkılaştırılacaktır.

2- Türkiye’nin önünde çok önemli üç konu başlığı bulunmaktadır. Bunlardan birincisi yeni anayasa, ikincisi mahalli idareler seçimi ve üçüncüsü de Cumhurbaşkanlığı seçimidir. Bu konularla ilgili Genel Merkez’in belirlediği politikalar titizlikle takip edilecek, yerel düzeyde yapılacak beyanat ve açıklamalarda Genel Merkez’in çizdiği sınırlar içinde kalınacak ve yeknesaklık mutlaka sağlanacaktır.

3- Bu yeni dönemde etnik tahriklerin artabileceği ve bölücülerin AKP desteğiyle daha da şımarabileceği anlaşılmaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi üzerinde operasyon yapmaktan vazgeçmeyen malum çevreler, bu defada ısrarlı ajitasyonlarla ve sinsi yönlendirmelerle Türkiye’de kardeş kavgasının pimini çekmek için uygun ortam gözleyeceklerdir. Nitekim MHP’yi böyle bir mayınlı ve alacakaranlık alana çekmek için mücadele edeceklerdir.

Bu itibarla, tuzaklara dikkat edilecek, aramıza sızmaya çalışan provokatörlere karşı uyanık olunacak, hatıralarımızı, inançlarımızı kullanarak fitne saçan çürümüş şahıs ya da şahıslar tespit edilerek gecikmeksizin hukuki işlemler başlatılacaktır.

4- 12 Haziran seçimlerinin il, ilçe, belde boyutuyla kapsamlı ve detayları ihmal etmeyen bir şekilde analizi yapılacak ve sonucunda hazırlanacak rapor, işbu genelgenin yayın tarihinden başlamak üzere bir ay içinde Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına sunulacaktır.

5- Partimiz her zorluğu aşacak güce, kudrete ve tarihi birikime sahiptir.”





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol