BAHÇELİ YİNE DESTEK VERDİ...

Bahçeli yönetimindeki MHP'nin AKP'ye verdiği desteklere bir yenisi daha eklendi

14 Ocak 2016 Perşembe 13:58
BAHÇELİ YİNE DESTEK VERDİ...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Barış için Akademisyenler Girişimi'ni hedef almıştı. Erdoğan'ın açıklamaları sonrası YÖK  bildiriyi imzalayan 1128 üniversite öğretim görevlisi hakkında'gereği yapılacak' şeklinde ifadeler kullandı.

Devlet Bahçeli Erdoğan'a bir kez daha katılarak Barış isteyen akademisyenlerle ilgili
"YÖK üzerine düşeni yapmalı" dedi. 

'ÜNİVERSİTELERİMİZDE HAİNLERE DESTEK VEREN ZİHNİYETE ÇOCUKLARIMIZI EMANET EDEMEYİZ'

Bildiri yayınlayan akademisyenlerle ilgili olarak Bahçeli, "Siyasi partiler bu anlayıştan vazgeçmeli aydınlar bu ülkenin evlatları ise ülkeyi yıkmaya yönelik bu felakete karşı aydınlatıcı ve sahip çıkıcı bir üslup olması lazımdır. Üniversitelerimizde hainlere destek veren zihniyete çocuklarımızı emanet edemeyiz. Onun için YÖK üzerine düşeni yapması ve ayrıca da üniversite rektörlerinin de bu konuda hassas olmaları lazım. Benim burada özellikle uyarmak istediğim konu hainlere destek veren ve büyük çoğunluğu araştırma görevlisi ve yardımcı doçent olarak sıfat taşıyanların üniversiteye nasıl girdiklerinin araştırılması lazım" diye konuştu. 

Bahçeli'nin unutulmayan AKP ve Erdoğan destekleri

2007 yılında Abdullah Gül'e Cumhurbaşkanlığı yolunu açan en önemli hamle, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin, seçim için 367 şartını aramaksızın TBMM oturumuna katılacaklarını açıklaması olmuştu.

2012 yılında ana muhalefete ile AKP hükümeti arasında kıran kırana tartışmanın yaşandığı konulardan birisi de AKP'nin 4+4+4 eğitim sistemi desteğiydi. MHP'nin desteğiyle 12 yıllık kademeli zorunlu eğitim sistemi yasayla Meclis'ten geçti.

2013'te Erdoğan'ın gündeme taşıdığı alkollü içkilerin perakende satışına sınırlama getiren yasaya MHP destek vermişti. Bahçeli, "Yetişecek olan özellikle yeni nesli korumak için güzel bir tedbir olarak başlangıç kabul etmek lazım" demişti.

Gezi olaylarıyla ilgili "Kandil ile görüşenlerin başrolde olduğu"nu iddia ettiği gösterilere MHP'nin asla destek olamayacağını söyleyen Bahçeli, "MHP'nin hiçbir ferdi bu tür eylemlerin içinde olmamıştır. Hiçbir arkadaşımızı bu tür eylemlere katılmaması söylenmiştir. Sayın başbakan açıklamalarında MHP'yi de işin içine çekecek suçlamalar var" demişti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.01.2016 14:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol