'BABAMDAN SONRA BİRAZ SIKAR...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan anayasa değişikliği referandumu için konuştu. Bilal Erdoğan "Tayyip Erdoğan’dan sonra Türkiye yapabilir mi? Bana sorarsanız biraz sıkar" dedi.

11 Nisan 2017 Salı 17:17
'BABAMDAN SONRA BİRAZ SIKAR...'

Dünya Erdemli Sanayici ve İş Adamları Derneği (DERSİAD) “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve İş Dünyasının Kazanımları” konulu program düzenledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Köşk Toplantı Salonu'ndaki programa; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Dünya Erdemli Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Namık Bek ve çok sayıda sanayici ve iş adamı katıldı.

“BU DEĞİŞİKLİĞİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN VARKEN YAPTIK YAPTIK"

Programda konuşan Bilal Erdoğan, Türkiye'nin her şeye rağmen, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı sene de yüzde 2.9 büyüdüğünü iddia ederek “Darbe girişimi olmasaydı demek ki en az 4 büyüyecektik. Bu bir gerçek. Bu neyi gösteriyor? Bizim bu çalkantılı dünya konjonktüründe Türkiye'nin koalisyonla bilmem neyle kaybedecek zamanı yok. Bizim, bu dünyanın geri kalanıyla, Avrupa'yla aradaki makası kapatmamız lazım. Tamam, Avrupa tökezledi tökezleyecek, daha kötü günler görecek ama; bizim de hızlanmamız lazım. Onun için bu sistem bir daha koalisyon olmasın diye bir formül, Başbakan ve cumhurbaşkanlığı iki başlılığı olmasın diye bir formül, Bu sistem yasamanın güçlendirilmesi, bürokratik vesayetin kırılması için bir formül. Bunları ortaya koyduk. 15 Temmuz yönetim sistemini düzenleyen, toparlayan anayasal bir değişikliği kaçınılmaz ve gerekli hale getirdi. Onun için şu anda bu değişikliği yapmak zorundayız. Ve bir de şu gerçeği kabul etmek lazım, ben babam diye söylemiyorum, Bu değişikliği Recep Tayyip Erdoğan varken yaptık yaptık, bu değişiklik Tayyip Erdoğan sonrası için lazım. Ama böyle bir değişikliği Tayyip Erdoğan'dan sonra Türkiye yapabilir mi? Bana sorarsanız biraz sıkar” dedi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol