'BABAM BİR NUMARALI PARALELCİ OLURDU'

BBP ve SP ittifakının Mardin 1. sıra milletvekili adayı Ahmet Özal, Türkiye’nin sıcak gündemlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

27 Nisan 2015 Pazartesi 13:40
'BABAM BİR NUMARALI PARALELCİ OLURDU'

 17 Aralık yolsuzluk operasyonundan sonra hükümet kanadından ortaya atılan ‘paralel’ iddiasının hayali düşman oluşturma amaçlı olduğunu ifade eden Özal, babası Turgut Özal’ın Türk okullarına verdiği desteği hatırlattı.

‘BEN OKULLARA KEFİLİM’ DEMİŞTİ
Bugün Gazetesi’ne konuşan  Özal, “Paralelci diye bir şey çıkardılar. Fethullah Hoca’ya yakın olmak ‘paralelcilik’ mi oluyor bilmiyorum. Türk okulları açılırken babam Fethullah Hoca’ya çok destek oldu. Kazakistan, Türkmenistan ve Azerbaycan’daki okullar açılmadan önce babam ‘Ben bunlara kefilim’ demiştir. Babam hayatta olsa şimdi paralelci miydi? O zaman okullara yardım ettiği için bir numaralı paralelci Turgut Özal olurdu” dedi.
MADDİYATA BAKMIYORLAR
Türk okullarının Türkiye için her zaman faydalı olduğuna inandığını kaydeden Özal, okulları gördüğünü, tertemiz olduklarını belirterek şöyle konuştu: “Öğretmenler maddiyata bakmadan çalışıyor. Afrika, Orta Asya ABD… Neresi olursa olsun o çocuklara Türkçe öğretiyorlar. En önemlisi bu. Türkçe öğrenen o çocuklar büyüdüğü zaman kendisini Türkiye’ye yakın hissedecek.
BÜYÜK HİZMET
O çocuk Türkiye ile ticaret yapmak isteyecek, Türkiye’ye gelip yatırım yapmak isteyecek. Dünyanın 160 ülkesinde Türkiye’ye insan yetiştiriliyor. Bu Türkiye’nin geleceği için büyük bir hizmettir.”
Türk okullarının Türkiye’ye faydasını anlamayanlar olduğunu vurgulayan Özal, okulların Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmesi durumunda olacakları şöyle özetledi: Bu okulların hepsini MEB’e devredelim. Yemin ediyorum idare edemezler, bir hafta sonra hepsi kapanır.”
SIKIŞTILAR, ‘PARALEL’i ORTAYA ATTILAR
17 Aralık yolsuzluk operasyonu sonrasında yaşananları da değerlendiren Özal, Hitler dönemini hatırlatarak şunları söyledi: “Neden 17 Aralık’a kadar bir sorun yoktu da, 17 Aralık’tan sonra paralel meselesi ortaya çıktı? Çünkü 17 Aralık bir sıkışma dönemiydi, bir düşman oluşturmaları lazımdı. Bunların örnekleri İkinci Dünya Harbi’nde var. Gobbels’in en büyük özelliği budur. Nasıl iktidara geleceğiz? Düşman oluşturacağız, sonra saldırıp iktidara geleceğiz. İnsanların biraz uyandığını düşünüyorum. 17-25 Aralık’ın etkileri ertesi gün gelmez, belli bir zaman sonra gelir.”
HİÇBİR DELİL ORTAYA KONMADI
Türkiye ve dünyada hemen her dönemde yolsuzlukların olduğuna dikkat çeken Özal, “Ama yolsuzluğu yakalayanların darbe yaptığı dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Yakalayan polis ve savcı darbeci oldu” dedi.
İSPAT EDECEKSİN
Çarşı Grubu’ndan 35 kişinin de darbe yapmaktan yargılandığını hatırlatan Özal, “El insaf. İdam cezası kalkmasa bunlar idamla yargılanacaktı. Kanun ‘Hükümeti devirmeye çalışmak darbedir’ diyor. Peki muhalefetin görevi ne? Hükümeti devirmek. O zaman hepsini hapse atın” ifadelerini kullandı. Her gün polis operasyonlarının yapıldığını belirten Özal, “Bir devletin içinde devlet kuruluyorsa buna herkes karşı çıkar. Varsa öyle bir şey ispat edeceksin. Belgeleri ortaya koyacaksın. Ama sen ortaya bir şey koymadın ki. Sadece konuşma var, başka da bir şey yok” diye konuştu.
TÜRKİYE’Yİ TERÖR ÜLKESİ OLARAK SUÇLAYABİLİRLER
Ahmet Özal, Adana’da yakalanan MİT TIR’larına ilişkin de önemli değerlendirmelerde bulundu. Suriye’de rejime karşı hareketler başladığı zaman Türkiye’nin El-Nusra üzerinden ciddi yardımlar yaptığını söyleyen Özal, “Bu MİT TIR’larında tıbbi malzeme, battaniye ya da gıda olsaydı hiçbir mahsuru yoktu. Açardın kamyonu gösterirdin. Niye açmadı? Bana göre ve bütün yapılan haberlere göre bunların içerisinde silahlar vardı. 3-5 tane değil binin üzerinde TIR’ın gittiği söyleniyor” ifadesini kullandı.
Batı ülkelerinin bunları çok net bildiğini söyleyen Özal, hükümet tarafından inkar edilen her şeyin yarın önlerine geleceğine dikkat çeti. Özal, “Bunların hepsinin evrakları vardır. Videolarına kadar vardır. Sen zannediyor musun ki orada sadece MİT var? KGB var, MOSSAD var, Alman gizli ajanları var… Ve bir gün Türkiye’yi terör ülkesi olarak suçlayabilirler. En büyük korkum bu. PKK ve PYD’yi terör listesinden çıkarıp, yerine Türkiye’yi sokma ihtimalleri var” dedi.
BAHÇELİ İKTİDAR OLMAK İSTEMEDİ
MHP’nin ittifakı kabul etmemesini eleştiren Özal, BBP-MHP-SP’nin ittifakının iktidara ortak olabileceğini söyledi. “AKP’nin hızlı bir şekilde oy kaybettiğini herkes biliyor. İttifak bir alternatif olabilirdi. Bahçeli iktidar olmak istemedi. Yüzde 16-17 oyun kendisine yettiğini düşünüyor. Seçimin sürpriz partisi BBP-SP’dir” diye konuştu. Mardin halkının Özal ailesini yakından tanıdığını vurgulayan Özal, “Malatya halkı kadar bana sahip çıkacaklar” dedi.
ZEHİR RAPORUNU KAPATANLAR GAZABA UĞRAYACAK
“Muhsin Yazıcıoğlu’nun ki de cinayettir babamınki de… 4 tane zehir çıktı. O zamanki Adalet Bakanı ‘Zehir var’ dedi. Ondan sonra sesini kestiler. Rapor ortadan kaybolmaya başladı, sonra savcılar değiştirildi ve üstü kapanmaya başladı. Kennedy cinayeti 30 sene sonra ortaya çıktı. Babam öleli 22 sene oldu. Bir gün gelir bunlar ortaya çıkar. Bunu kapa-tanlar Allah’ın gazabına uğrayacaktır.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 27.04.2015 13:42
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol