'BABALARINIZIN KÖKENİ DE CHP İDİ...'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1950 yılından önceki tek partili döneme saldırdığını söyleyen Kamer Genç, " Ya Tayyip Erdoğan senin baban da CHP'liydi. Gül, senin baban da CHP'liydi." dedi ve yine kendine has öyle sözler söyledi ki...

29 Ocak 2012 Pazar 12:04
'BABALARINIZIN KÖKENİ DE CHP İDİ...'

 Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) şubeleri ile CHP'li Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından "Uğur Mumcu'yu Anma ve basın ödülleri" etkinliği düzenlendi. Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde bu akşam gerçekleştirilen etkinliğe CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abayak ile çok sayıda davetli katıldı.

İŞÇİ KADINLAR DA ÖDÜL ALDI
Törende ÇGD Eskişehir Şubesi'nin 2011 yılının en başarılı kişileri ödüllerini aldı. 'Bilim' dalında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mahmudiye Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Çalışkan, "Siyaset' dalında CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, 'Basın' dalında Uğur Dündar ile Haluk Şahin', 'Sanat' dalında şair Ataol Behramoğlu, Cihat Aşkın, Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestra sanatçısı ve aynı zamanda bir süre önce Konya'da savaş uçağının düşmesi sonucunda şehit olan Hava Pilot Üsteğmen Engin Kayadibi'nin eşi Tuğçe Kayadibi ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçısı Gonca Yakut, 'Spor' dalında Eskişehirsporlu futbolcu Alper Potuk ve atletizimci Fadime Suna, 'Yılın kadını' dalında 1'inci Ordu eski komutanı emekli orgeneral Çetin Doğan'ın eşi Nilgün Doğan'a, 'Yılın hukukçusu' dalında Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin ve Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, 'Yılın emekçileri' dalında da Tepebaşı Belediyesi kadın temizlik işçileri ödüle layık görüldü.
UĞUR DÜNDAR TÖRENE KATILMADI
Basın dalında ödüle layık görülen Uğur Dündar ile Haluk Şahin ve sanat dalında ödüllendirilen Cihat Aşkın kötü hava koşulları nedeniyle Eskişehir'e gelemeyerek törene katılamadılar. Törende ödülleri sahiplerine Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay, ÇGD Eskişehir Şube Başkanı Ömer Duru ve ADD Şube Başkanı Azmi Kerman verdi.
GENÇ'E ÇİÇEKLİ ESPRİSİ
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, ödülünü Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'den aldı. Büyükerşen, Kamer Genç'e plaketini verdikten sonra bir de çiçek takdim ederek, "Bu çiçekler, ama saksısız" dedi. Büyükerşen'in esprili konuşması salondakiler tarafından gülerek alkışlandı.
Milletvekili Kamer Genç daha sonra ününde 'Özgür Kürsü' yazılı kürsüye gelerek konuşma yaptı. Bu sırada Genç'in arkadaşına iple sarkıtılan bir fener getirildi. Sağ kolu alçılı halde kürsüde konuşma yapan Kamer Genç "Şike konusunda Recep Tayyip Erdoğan'ın karısı Emine hanımın yeğeni Futbol Federasyonu Başkan vekiliydi. Şikeye ismi karıştığı için hemen ertesi gün kanun değiştirildi" dedi.
CEMAAT VE TARİKATLAR
Deniz Feneri davasında 17 milyon euronun Türkiye'ye geldiğini kaydeden Kamer Genç, bu konuda soruşturma yapan cumhuriyet savcılarının Adalet Bakanının talimatıyla görevlerinden alındığını, ancak suçsuz yere insanları içeride tutan hakimlere karşı bir şeyin yapılmadığını söyledi. Genç "Bugün herkes biliyor ki Türkiye'de cemaatler ve tarikatlar yargıyı, parlamentoyu, bürokrasiyi, başbakanlığı ele geçirmişlerdir" diye konuştu.
Parlamentoda yapılan tüzük değişikliği ile parlamenterlerin söz hakkının kısıtlandığını savunan Kamer Genç konuşmasını şöyle sürdürdü: "Meclis tüzüğünde danışma kurulu kararlarına karşı öneri getirme hakkı var. Her öneri hakkında da eskiden 40 dakika konuşma hakkı oluyordu. Şimdi 40 dakikayı 5 dakikaya indiriyorlar. Burada söz hakkı kısıtlanmıyor mu? Türkiye'ye öyle bir faşist dikta rejimi geldi ki, oturdu artık. Bunu inkar etmek mümkün değil."
ÇİÇEK'İ ELEŞTİRDİ
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek'i de eleştiren Kamer Genç, Çiçek'in soru önergelerini işleme koymadığını öne sürdü. Genç, şunları kaydetti: "Şimdi bir Cemil Çiçek gelmiş meclis başkanlığına oturmuş. Verdiğimiz soru önergelerini işleme koymadan bize gönderiyor. Gensoruyu işleme koymadan geri gönderiyor. Yav Cemil Çiçek sen kimsin? Yav meclisin yetkisini alıyor arkadaşlar. Gene Başkanımız Kemal bey, Tayyip Erdoğan'a dedi ki 'Sen bu şekilde hareket edersen anlını öperim.' O da 'Senin dudakların lanetli, ben anlımı senin dudaklarına öptürtmem' dedi. Ben de soru önergesi verdim. Yav Tayyip bey sen insanların organlarının lanetli olup olmadığını nereden öğrendin? diye soru önergesi verdim. Soru önergemi geri çeviriyor arkadaş. Türkiye'de parlamento artık susturulmuş. Parlamentoda milletvekillerinin konuşma hakkını ellerinden aldılar. Bir Anayasa değişikliğinin peşinden koşuyorlar. İstedikleri, bu memlekete dikta rejim gelmiş bunu ayakta tutmak. İstiklal Savaşı'nı Trük, Kürt, Laz, Çerkez demeden onurlu bir şekilde mücadele ederek kazandık. Şimdi karşımızda o yabancı düşman yok. Ama yabancı düşmandan daha tehlikeli, daha hilebaz bir takım kişiler bu memleketi parçalamaya çalışıyorlar. Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletini yıktılar, artık Osmanlı'ya dönüş yapıyorlar. Ciddi bir yatırım var mı bu memlekette yok. Ne yapıyorlar. Camiler yapıyorlar. Osmanlı devletinde de camiler yaptılar ne oldu? Biz camilere karşı değiliz. Camiyi de yapalım ama bu memlekete kalıcı, bilime dayalı, teknolojiyi geliştiren, işsizliği önleyen bir takım yatırımlar yapmamız lazım."
BABALARI CHP'LİYDİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1950 yılından önceki tek partili döneme saldırdığını söyleyen Kamer Genç, "Ya Tayyip Erdoğan senin baban da CHP'liydi. Gül, senin baban da CHP'liydi. Şimdi diyor ki Kemal Kılıçdaroğlu 'Sen Dersimli değil misin?' Türkiye Cumhuriyeti haritasında Dersim diye bir yer yok Tunceli var" diye konuştu.
Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, törende yaptığı konuşmada Uğur Mumcu'nun 24 Ocak tarihinde katledildiğini, 24 Ocak'ta Eskişehir'de uzun süre görev yapan Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın da karanlık güçler tarafından katledildiğini söyleyerek, "Gaffar Okkan'ı da burada saygı ve rahmetle anıyoruz" dedi.
ÇGD Genel başkanı Ahmet Abakay da konuşmasında Türkiye'de gazetecilerin ya öldürüldüklerini ya da cezaevine konulduklarını söyledi.
Bu arada etkinlikte saygı duruşunda bulunulmaması, İstiklal Marşı'nın okunmaması bazı davetliler tarafından eleştirildi.

DHA





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol