AYM'DEN ÇARPICI DEĞİŞİKLİK!

İktidarın 'Temyiz mahkemesi oldu' diye eleştirdiği Anayasa Mahkemesi logosuna T.C ekledi. Kamu kurumlarının tabelalarından T.C ibaresi kaldırılırken, Anayasa Mahkemesinin girişimi anlamlı bulundu

05 Temmuz 2014 Cumartesi 11:10
AYM'DEN ÇARPICI DEĞİŞİKLİK!

 Anayasa Mahkemesi, logosunu değiştirdi ve logosuna T.C harflerini ekledi. Bir süredir bazı kamu kurumları, Belediyeler ve Valilik binalarından  T.C ibaresi kaldırılırken, Anayasa Mahkemesinin logosuna T.C eklemesi anlamlı bulundu.

 
İktidarın ''Temyiz mahkemesi oldu'' diye eleştirdiği Anayasa Mahkemesinin, çerçevesi sarı yaldızlı, mor zemin üzerine kırmızı beyaz ayyıldız ve hilalden oluşan amblemi aynı kalmakla birlikte, üst tarafa ''Türkiye Cumhuriyeti'' anlamında T.C harfleri ve alt tarafa da ''Anayasa Mahkemesi'' ibaresi eklendi. 
 
Özellikle ''Çözüm süreci'' adı verilen çalışmalardan bu yana, bazı bankalar dahil, kamu kurum ve kuruluşları tabelalarından T.C ibaresini kaldırılıyordu. ''Ne Mutlu Türküm Diyene'' yazıları da siliniyor ve tepkilere neden oluyordu. 
 
Muhalefet ile iktidar arasında da tartışmalara neden olan bu girişimler, son yerel seçimlerde de ortaya çıktı ve seçimi kazanan CHP ve MHP'li belediyeler, AKP'li Belediyelerin tabelalarından kaldırdığı T.C'yi yeniden ekledi. (G.PORT)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.07.2014 11:13
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol