'Atatürk, İmam Ali'nin Vekilidir'

Meltem TV'de katıldığı canlı yayında Atatürk'ü övme konusunda aşırıya kaçtığı eleştirilerine cevap veren Haydar Baş, "Birisi Atatürk'ü ilahlaştırdığımızı iddia etti. Bu kadar terbiyesizlik olur mu? Benim yaptığım, Allah'a en güzel kul olan Atatürk'ü anlatmaktır" dedi.

16 Kasım 2018 Cuma 23:35

Meltem TV'de yayınlanan Muharrem Bayraktar'ın hazırlayıp sunduğu ve Anayasa hukukçusu Prof. Dr. Ünal Emiroğlu'nun daimi yorumcu olarak katıldığı “Gündem Ötesi” programına Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Haydar Baş ve yardımcıları katıldı. Gündemdeki sorunların masaya yatırıldığı programda Haydar Baş tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında, "Biz Atatürk'e Kutbü'l-Aktab dediysek, ben söylemedim onu. Bir; Atatürk kendi kendisi için söyledi. İki; Abdülkerim Paşa onun için söyledi. Abdülkerim Paşa O'nun şeyhi Melami tarikatının mürşidi. Atatürk de O'nun müridi. Atatürk de Melami meşrep..." ifadelerini kullanan BTP Genel Başkanı Haydar Baş şöyle devam etti:

 "Atatürk hakkında düşünürken Tarihçi Emre Polat'a dedim ki; ben Atatürk'ün çok farklı bir kişilik olduğu kanaatindeyim, lütfen araştır bana bilgi getir. Bir hafta on gün sonra ‘hocam bulamadım’ dedi. Ben ‘bir daha araştır’ dedim. Bende o kadar kuvvetli bir his var ki kesinlikle Ehl-i Beyt'ten bu insan, yani sıradan bir veli de değil. Hakikaten sonradan Emre Polat kaynağını buldu ve ‘haklısın’ dedi."

“HIZIR GİBİ YETİŞTİK”

Yardımcıları ile birlikte programda, "Ben çok iyi biliyorum ki biz Mustafa Kemal Atatürk'ü manen değerlendirmeye kalksak O'nun hayatında, bir Muhyiddin-i Arabî, bir Hacı Bektaş-ı Veli, bir Seyyid Burhaneddin hazretlerini göreceğiz. Atatürk böyle bir kişiliktir" ifadelerini kullanan Haydar Baş konuşmasını şöyle sürdürdü:

"‘Hoş Geldin Atatürk’ kitabından sonra şunu yaşadım ben; insanımızın tamamı liderinin Müslüman olmasını arzu ediyordu, istiyordu. Bunu duyduktan sonra hepsi kuş gibi uçmaya başladı. O Anıtkabir'e gidenleri bir seyredin hayret edersiniz. Milletimiz zaten dinsiz, kâfir Atatürk'ü kabul etmiyor, gönlünde iman sahibi olan Atatürk'e inanıyor, öyle bir lider kabul ediyordu. Yani bizim Atatürk’le ilgili söylediklerimizin tutulmasının temel esprisi budur. Yoksa iyi şeyler söyledik vesaire değil. O kalbindeki imanı ortaya koyduk, millet sarıldı aldı, olay budur. Yani Türk milleti liderinin Müslüman olduğunu birisinin anlatmasını bekliyordu... Biz de Hızır gibi önlerine düştük...

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol