ATATÜRK GELİNCE MAZARET ÜRETTİLER

CHP Grup başkanvekilleri Levent Gök, Özgür Özel ve bir grup milletvekili, TBMM muhalefet kulisinde bulunan ancak daha sonra kaldırılan Atatürk posterini yeniden duvara astı.

24 Kasım 2016 Perşembe 22:52
ATATÜRK GELİNCE MAZARET ÜRETTİLER

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Meclis'te yapılan tamirata işaret eden Gök, şunları söyledi: "Aslına uygun olmayan bir tamirat içerisine girişti. Bizim fikrimizi almadılar. Burası muhalefet kulisi. Orada bulunan Atatürk'ümüzün son derece özenli hazırlanmış olan ve Meclis'e armağan edilmiş olan resmini kaldırdılar. Bugüne kadar Meclis Başkanı'yla sayısız defalar görüşme yaptık. Biz Meclis'in de iradesine saygılıyız ve devlet geleneğinden geliyoruz. Biz muhalefet kulisindeki Atatürk posterinin rızamız dışında başka bir yere nakledilmesini istemiyoruz dedik. Meclis Başkanlığı herkesin görebileceği bir yerde bulunan Atatürk posterini bir başka alana hapsetmek suretiyle görülmesini engelleyen bir tavır içerisinde, vurdum duymaz bir tavır içerisinde bugünlere kadar bizi getirdi. Kendilerine defalarca müracaat ettik. Lütfen Atatürk posterini olduğu yere asın diye. Bunlara olumsuz yanıt verdiler ve bizi oyaladılar. Atatürk'ten neden korkuyorsunuz?"
HEPSİ TÖRENDEN KAÇTI
Son gün de dahil Meclis Başkanını, Atatürk'ün resmini asma törenine davet ettiklerini söyleyen Gök, "Kendisi hastanede olduğundan dolayı bir görüşmemiz olmadı ama korumasıyla görüştük, talebimizi ilettik. Meclis Başkanvekilini aradık, Sayın Ahmet Aydın'ı… Meclis'in teknik idare amirlerini bilgilendirdik, Meclis Genel Sekreterini bilgilendirdik. Bugün biz Atatürk resmi asacağız, lütfen bize yardımcı olun bu konuda, hepsi kaçtı, hepsi mazeret ürettiler. Biz bu mazeretleri daha fazla bekleyemeyiz. Biz de CHP Grubu olarak Atatürk resmi indirildiğinde bu Atatürk posterinin muhalefet kulisine asılması konusundaki ısrarımızı tekrar ederek ve bu talebimizden asla vazgeçmeyeceğimizi belirterek biz de kamuoyuna seslendik. Şimdi bugün o görevimiz yerine getiriyoruz. Atatürk'ümüzün posteri ait olduğu muhalefet kulisine takılacak" dedi. 
BU TARİHİ BİR GÖREVDİR
Muhalefetin rızası dışında yapılan bir işleme muhalefetin el koyduğunu ifade eden Gök, "Gereğini yerine getirdi. Bu nedenle Meclis Başkanı'na, idare amirlerine, Meclis Genel Sekreterine, teknik idare amirlerine yaptığımız başvurularının sonuçsuz kalması üzerine bugün zorunlu olarak bu Atatürk posterini şimdi Özgür Bey'le beraber asıyoruz. Bu bir tarihi görevdir. Atatürk'ümüzü sonuna kadar yaşatmak CHP'lilerin başlıca görevidir" diye konuştu. Daha sonra 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol