ATAKAN İÇİN NE DEDİ?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hatay'da ODTÜ protestolarında hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ölümüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

11 Eylül 2013 Çarşamba 11:59
ATAKAN İÇİN NE DEDİ?

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hatay'da hayatını kaybeden Ahmet Atakan ile ilgili 'Büyük üzüntü duydum. Can kaybı şaka değil. Gereği neyse yapılacaktır' dedi. İşte Gül'ün açıklamalarından satır başları:

AHMET ATAKAN’IN ÖLÜMÜ

Bununla ilgili en titiz incelemeler yapılacaktır. Gereği neyse yapılacaktır. Tartışmalı bir konu gördüğüm kadarıyla. Ama büyük üzüntü duydum. Can kaybı bu şaka değil.

SURİYE MESELESİ

Suriye’deki gelişme önemli. Komşu ülkede kimyasal silahların büyük ölçüde olduğunu biliyoruz. Suriye2nin kimyasal silahlardan arındırılması önemli. Bunun taktik değil. Kesin temizlik olması gerekir. Mesele sadece kimyasal silah meselesi değil. ABD’nin de buna böyle bakmaması gerekir. Ortada yüzlerce insanın öldüğü bir ülke var. Bunu durdurmak gerekir. Muhakkak bir siyasi çıkış stratejisinin olması gerekir. ‘’Kimyasal silahlar teslime dildi. Amacımıza ulaştık. Öbür tarafta ne olursa olsun’’ tavrının doğru olmadığını düşünüyorum. Bunun ortaya konmaması üzücü.

TÜRK EKONOMİSİ İYİ YOLDA

Türk ekonomisi büyümeye devam ediyor. İyi yolda, daha da iyi olacak. Çeşitli tereddütler vardı. Ama açıklanan rakamlar kaygılara gerek olmadığını gösterdi. Ekonomi yönetimi dünyada ve çevrede olup bitenlerin farkında. Türkiye’nin geleceğinden kimsenin bir tereddüde girmemesi gerekir. Seçimler 1946’dan beri çok partili Türkiye’de. Normal süreçler. Tarihleri belli.

OLİMPİYAT SEÇİMLERİ

Üzüldük, herkes elinden geleni yaptı. Nihayet yatışta biri kazanacak, biri kaybedecek. Bu süreçteki içindeki faaliyetlerin hepsi kazanımdır. İstanbul çok iyi tanıtılmıştır.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.09.2013 12:00
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol