ASTROLOGLARDAN SEÇİM TAHMİNİ

Astrolog Oğuzhan Ceyhan gözüyle işte seçim...

11 Haziran 2011 Cumartesi 11:28
ASTROLOGLARDAN SEÇİM TAHMİNİ

 Astrolog Oğuzhan Ceyhan liderlerin yıldız haritasını çıkardı. Seçimin üç tutulmanın yaşandığı haziran ayına denk gelmesiyle Türkiye özel bir döneme giriyor. Erdoğan'ın astroloji döngüsü olumlu, Kılıçdaroğlu kararsızların da oyunu alarak sürpriz yapabilir. MHP baraj engeline takılmayacak. Bağımsız adaylarsa Meclis'te her zamankinden daha kalabalık olacak. 


İşte astrolog gözüyle seçim:

ERDOĞAN'IN DÖNGÜSÜ OLUMLU

Cumhuriyetin doğumuna göre çıkartmış olduğum gökyüzü tabloları, birkaç bölge hariç yarışın çok çekişmeli olmayacağını gösteriyor. AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan için gökyüzü tablolarının bu yıl ve önümüzdeki yıllarda çok iyi olacağını zaten söylemiştim. Erdoğan'ın astrolojik döngülerinin, rakiplerine göre daha olumlu olduğu görünmekte. AKP'nin yüzde 44 oy oranı ile ayın almış olduğu açı nedeniyle yüzde 47 arasında olmak üzere seçimi kazanacağı görülmekte. Ama Uranüs'ün bu kadar etkin, gökyüzünde pırıl pırıl parladığı dönemlerde bazı bölgelerde eski gücünü gösteremeyebilir. 15 Haziran'da oluşacak olan Ay tutulması bazı içsel karışıklıkları artırsa bile sonuçta Erdoğan'ın önümüzdeki süreçte varlığını aynı şekilde sürdüreceğini gösteriyor.

KARARSIZ OYLAR CHP'YE

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tüm iyi niyetine ve gayretine rağmen çok yorgun bir parti devraldı. Partinin ana organlarında yapılan değişiklerse CHP'ye çok ciddi bir kıvraklık ve yeni bir enerji verdi. Kemal Bey'in rahmetli eski başbakan Bülent Ecevit'e benzeyen, halktan çıkan kişiliği onun için büyük avantaj iken, siyaset arenasında yeni bir lider olması en büyük dezavantajı. Bunun yanında uzun zamandan beri iktidar partisinin yapmış olduğu reformist politikalar da seçmenin oylarının yeni bir yönetim denemek konusundaki isteksizliğini arttırmakta. CHP çok zor bir seçim süreci yaşamakta. Buna rağmen belli bölgelerde sürprizler yapacak gibi görünmekte. Bilhassa 10 Haziran'da gerçekleşen bazı gelişmeler, kararsız oyların CHP' ye kayması ile birlikte son anda bazı bölgelerde ivme verebilir.

MHP ATAĞA GEÇEBİLİR

Devlet Bahçeli'nin lideri olduğu MHP'nin ise seçimlerde kendinden beklenmeyecek kadar atak ve aktif olacağı görünmekte. AKP'nin güçlü olduğu bazı bölgelerde MHP'nin sürpriz yapması da söz konusu olabilir. Ben son günlerde Ay tutulmasının etkisi ile birlikte yaşanılan sosyal gerginliklerin Bahçeli'nin oylarını artıracağını düşünüyorum. MHP'nin bu seçimlerde dez avantajı aslında pek yok ve kendi taban oylarını biraz daha artırarak Meclis'teki gücünü göstermeye devam edecek.

BAĞIMSIZLAR MECLİSTE

Bu yılki seçimlerdeki en ilginç gelişmelerden biri; belki de son yıllarda görülmemiş kadar çok bağımsız milletvekilinin Meclis'e seçilmesi olacak. Bazı küçük partilerin önemli şehirlerde alacağı oy oranları da büyük partilerin milletvekili kaybetmesine sebep olabilir.

İTİRAZLAR OLABİLİR

Ne yazık ki; seçimin hemen sonrasında gerçekleşecek 15 Haziran tutulması seçim sonrasında parti kadrolarında sürpriz değişimlere yol açabilecekken, bazı bölgelerde seçimlere şiddetli itirazların olabileceği hatta bazı sandıkların yeniden sayılacağı da görünmekte.

Aslında ülkedeki istikrarlı iktidar partisine büyük avantajlar sağlamasının yanında zaman zaman 21 Aralık Ay tutulmasıyla başlayan, 1 Haziran Güneş, 15 Haziran Ay , 1 Temmuz Güneş tutulması ve önümüzdeki aralık ayında olacak tutulma döngüsünün tetiklediği ve tetikleyeceği gerginlikler, seçim sonrasına da yansıyacak gibi görünmekte. Seçimler sakin geçerken, seçim sonrasında 1 Temmuz'a kadar olan dönemde çok ilginç gelişmeler yaşayacağız. Sosyal gerginliklerin artacağı seçim sonrasındaki iki haftalık dönemde temkin ve sükunet içinde davranmak herkesin yararına olacaktır.

KARIŞIKLIKLAR YAŞANABİLİR

Batı astrolojisinde ülkelerin siyasi ve politik geleceğini gösteren alana Mundane (Mundalin) Astrolojisi deriz. Mundalin sistemler bize nelerin ve hangi alanların o yıl ön plana çıkacağını açık eder. Şu anki seçim dönemi; İkizler ve Yay burcu üzerinde gerçekleşen Güneş Tutulmaları'nın etkisinde olduğu için bazı seçim bölgelerinde karışıklıklar, itirazlar çakışmalar ve gerginlikler ile hatta yargının karar vermesi gereken bazı karışıklıklar yaşayacağız. Genel olaraksa her alanda atılımlar yapacağımız çok önemli bir döneme giriyoruz.






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
hamit kaya 2011-06-12 18:01:51

sayın Astrolog Oğuzhan Ceyhan allah aşkına bu yaptığınız yoruma kendiniz inanıyormusunuz inanın deli sacmalığı göbeğimden gülüyor aklınızı başınıza alın milleti şeyi ile güldürmeyin. :)