'ASIL KIBRIS FATİHİ BENİM...'

Mehmet Ali Birand’ın yaptığı Kıbrıs belgeselinin yayınlanmayan bölümleri ortaya çıktı. Erbakan, ‘’Ecevit müdahale için kararsızdı, biz ısrar ettk’’ diyor.

23 Temmuz 2013 Salı 14:51
'ASIL KIBRIS FATİHİ BENİM...'

  Mehmet Ali Birand’ın, 1990’da yaptığı Kıbrıs belgeselinin yayınlanmayan bölümleri ortaya çıktı. Dönemin Başbakan yardımcısı Necmettin Erbakan, bu bölümlerde, asıl Kıbrıs fatihinin kendisi olduğunu belirterek, ‘’Ecevit müdahale için kararsızdı, biz ısrar ettk’’ diyor. 

Saadet Partisinin yayın organı Milli Gazete tarafından yayınlanan bölümlerde Necmettin Erbakan ‘’Biz Genel İdare Kurulu toplantımızda bu kararı aldık. Bir an evvel bu müdahale yapılmalıydı’’ diyor ve şunları söylüyor:

BAYKAL DA VARDI: Bir kısım liderlerimiz, bu harekatın yapılmasını arzu ediyorlardı ama kendilerini bizim istediğimiz kararlılıkta görmüyorduk. Hepsi tereddütler izhar ediyordu. Belki isimlerini açıklamak doğru olmaz ama Deniz Baykal Bey de müzakerede beraberdi.

ECEVİT EMİR VERMEDİ: Ecevit hiçbir zaman kesin emir vermedi. Biz MGK’da konuştuk. MSP olarak bir an evvel müdahale edilmeli diyorduk. Halk Partisi’nin önemli bir kısmı ‘ Macera olur, sakın ha böyle bir şey yapılmasın’ dediği için bir oyalama oluyordu. MSP, Kıbrıs Barış Harekatının fiilen başlamasında tarihi rolü oynamıştır. 

İNGİLTERE ZİYARETİ: Biz Bülent Ecevit’in Londra’ya gitme  teklifine muhatap olduğumuz anda, bunun lüzumsuz olduğu kanaatindeydik. Zaman çok mühimdi. Bize zaman kaybettirecek, oyalanacaktık. İngilizler  ile yapılacak harekat bu adanın dolaylı yoldan yine Yunanlılara verilmesi demektir. Garantör devlet isek vazifemizi yapalım diyorduk. 

BENİM GAYRETİM: Bu çıkarma için daha ilk günden itibaren yıllardan beri birikim içindeyiz. O kargaşa esnasında gidip Ada’ya huzuru getirmek lazımdı. Bendeniz tam yetki ile partimiz adına, arkadaşlarımla beraber bir an evvel bu harekatı yaptırmanın gayreti içindeydim. Ayrıca Efendimiz Aaleyhisselatü veselam’ın halası Ümmü Haram’ın türbesi Larnaka’da bulunduğu için burayı mutlaka almamız gerekir diye kesin kararlılıkla hareket ettik.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.07.2013 10:23
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol