ASIL DEĞİŞİM BAKIN NEREDE OLACAK?

Türkiye, bir hafta içinde yeni hükümetini kurmuş olacak.

20 Mayıs 2016 Cuma 02:10
ASIL DEĞİŞİM BAKIN NEREDE OLACAK?

 Hürriyet’ten Nuray Babacan AKP kulislerinde bakanlık rüyası kuranları araştırdı. Türkiye, bir hafta içinde yeni hükümetini kurmuş olacak. Yeni hükümette yer alacak isimler ve yapılacak değişiklikler, siyasi kulislerin en çok konuşulan konusunu oluşturuyor. 

Kabinede geniş çaplı değişiklik beklenmiyor. 5 civarında değişiklik planlanırken, asıl değişimin bakanlararası yer kaydırma şeklinde olacağı söyleniyor.

Revizyon Var

AK Parti Kongresi’nin ardından bir haftalık hızlı bir takvimle kurulacak 65’inci Hükümet’te, rötuş niteliğinde değişiklikler yapılacak. Ancak değişikliğin en çok konuşulan yanını, ekonomi bakanlıkları oluşturacak. Siyasi kulislerde, Başbakan Yardımcıları Lütfi Elvan ve Yalçın Akdoğan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun adı görevden alınacaklar arasında geçiyor. Kabinedeki kadın dengesi yine sağlanacak ve sayı ikinin altına düşürülmemeye çalışılacak. Ancak Nihat Zeybekci ile Sema Ramazanoğlu’nun Denizli’den milletvekili olmalarından dolayı kabinede biri tercih edilecek. Kulislerde, kabineye girecekler arasında Nurettin Canikli, Mustafa Şentop, Nihat Zeybekci, Ömer Çelik gibi isimler öne çıkıyor.

Ekonomide yüze 50 şansı olan

Ekonominin direksiyonunda kimin olacağı önemli konuyu oluşturuyor. Kulislere göre, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’e yüzde 50 şans veriliyor. Uluslararası piyasalardaki karşılığı ve ekonomik dengeler nedeniyle Şimşek’in kalacağını iddia edenlerin yanı sıra, tam tersini söyleyenler de bulunuyor. Davutoğlu kabinesinin aksine ekonomi yönetiminde ‘keskin politika değişikliği’ beklentileri de var. Bu durumda, Şimşek’in yerine Zeybekci veya Berat Albayrak’ın adı da geçiyor. Nurettin Canikli’nin ise ekonomi bakanlıklarının birinde yer almayı istediği, ancak daha önce yaptığı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nı üstlenebileceği belirtiliyor.

Başbakan Yardımcılığına Yakın Olanlar : Başbakan yardımcılığında en az iki değişiklik olursa, içeriden kaydırma yapılabilecek. Adalet Bakanlığı’na Mustafa Şentop getirilirse Bekir Bozdağ’ın başbakan yardımcılığına kaydırılabileceği, Mustafa Elitaş’ın da ikinci başbakan yardımcılığı görevini üstlenebileceği öne sürülüyor. Elitaş’tan boşalacak makama ise ekonominin direksiyonunda kimin olacağına bağlı olarak Zeybekci’nin getirilme olasılığı bulunuyor.

Dışişlerinde 3 İsim : Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bu görevi sürdüreceğini iddia edenler kadar, Ömer Çelik veya Volkan Bozkır’ın üstleneceğini söyleyenler de var.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.05.2016 02:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol