ARTIK SES ESTETİĞİ DE YAPILABİLİYOR

Sesi bedeni ile uyumlu olmayanların sesi değiştirilebiliyor.

10 Nisan 2012 Salı 14:55
ARTIK SES ESTETİĞİ DE YAPILABİLİYOR

 Ses estetiği ile sesi değiştirmek mümkün... Sesi, bedenine ya da dış görünüşüne uygun olmayanlar ameliyatla değiştirebiliyor.


Sesin sağlıklı olması iletişimin de sağlıklı olmasının en önemli koşulu. Ama ses belli nedenlerle kaybedilebiliyor ya da kalitesi bozulabiliyor.
Söz konusu tedavi ile ilgili bilgi veren Kulak-Burun-Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. İsmail Koçak, "İnsanın genel psikolojik durumu keyfiyeti hormonal durumu sesi etkilediği gibi dış ortamın havasının kalitesi, kuruluğu yediğimiz yiyecekler, içecekler; bunlar da sesi çok etkiler" dedi.

Ses Teline Estetik
Sesi vücuduna ve cinsiyetine uygun olmayanlar için de ses teline estetik yapılabiliyor.
Doç. Dr. İsmail Koçak bu konuda, "Örneğin çok yapılı bir insanın çok küçük bir sesinin olması ya da bir bayanın sesinin erkek gibi çıkması, ya da bir erkeğin sesinin bayan gibi çıkması, çocuğun sesinin çok kalın olması gibi durumlarda sesi düzeltmek gerekiyor. Yapısal olarak problem yoksa bile o zaman sesi değiştirici ameliyatları tercih ediyoruz" diye konuştu.

Ameliyat Tek Çözüm Değil: Şan Terapisi
Ses tedavilerinde tek çözüm ameliyat değil. Terapi ile sesin daha iyi çıkması sağlanabiliyor.
Sesi kısılan hastalardan Özlem Oktay, “Beyin anevrizma kanaması geçirdim. Onun etkisi ile sol ses telim felç olmuş. Ben ameliyatı tercih etmedim" dedi. Özlem Oktay'a şan terapisi uygulandı.
Doç. Dr. İsmail Koçak, "Çok yeni bir tekniktir. Bir çeşit ezgi tekniği adı verilen teknik. Bu teknikte ses bir ezgi süreci içerisinde davranışı değiştirilir. Kalın tonlar ince tonlar oturtulur ara tonlarda sesin kayışı sağlanır o nedenle piyona çalışılan bir tekniktir" dedi.

Sesin İyi Olması Ruh Haline de Bağlı
Sesin daha iyi olmasının kişinin yediği yemeklerle ve ruh haliyle yakın ilgisi olduğu ifade ediliyor.
Kulak-Burun-Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. İsmail Koçak, bu konuda şunları söyledi:
"Sesin iyi olmasının temel kuralı mutlu olmaktır. Çünkü insan mutluyken ve sevinçliyken sesi iyi çıkar. İkinci vücudumuzun genel ihtiyaçlarını uyku dinlenme gibi genel ihtiyaçlarını karşılıyor olmamız lazım." 

TRT





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol