ARINÇ YİNE AĞLADI! BU KEZ SEBEP...

Bülent Arınç, Hilaliye Eğitim Vakfı'nda yaptığı konuşmada gözyaşlarına boğuldu. Sebep ise...

27 Mayıs 2013 Pazartesi 13:43
ARINÇ YİNE AĞLADI! BU KEZ SEBEP...

 Kur'an eğitiminde 50 yılı geride bırakan Hilaliye'de dün çifte sevinç vardı. Vakıf hem 59 gencin hafızlık törenini yaptı hem de 32 bin metrekarelik yeni külliyenin temelini attı. 15 bin kişinin katıldığı törene Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da iştirak etti.

RAHMETLİ OĞLU AKLINA GELİNCE GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Manisa'nın Akhisar ilçesinde yarım asırda yaklaşık 3 bin hafız yetiştiren Hilaliye Eğitim Vakfı, çifte mutluluğu bir arada yaşadı. 50. eğitim yılını tamamlayan vakıfta dün erkek ve kız Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 59 öğrenci icazet aldı. Programda ayrıca Türkiye'de bir ilk niteliğindeki yeni külliye binasının temeli atıldı. Yaklaşık 15 bin kişinin icazet sevincini paylaştığı merasime Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da katıldı. Hilaliye'de okuyan ve elim bir trafik kazasında vefat eden oğlu Fatih aklına gelince gözyaşlarını tutamayan Arınç, hafızlığın çok büyük bir rütbe olduğunu ifade etti.

FETHULLAH GÜLEN'İ ANDI
Hilaliye'nin kurucusu merhum Şahin Yılmaz Hocaefendi'yi de rahmetle yâd eden Başbakan Yardımcısı, "Şahin hocamızı tanıyan bahtiyar insanlardan biriyim. Akhisar onu kucakladı. Kendisi sadece bölgenin değil Türkiye'nin hatta dünyanın takdirini kazandı. Fethullah Gülen Hocaefendi ile birbirlerine destek olarak nesillerimizin ahlaklı ve maneviyatlı yetişmesi için başlattıkları hizmetleri bugünlere getirdiler." dedi. Yılmaz Hocaefendi'nin ideali olan mükemmel bir tesisin temelini attıklarını vurgulayan Arınç, yeni külliye projesinin yüksek maliyetli olduğunu ancak hamiyetperver insanların katkılarıyla en kısa zamanda tamamlanacağını dile getirdi.

RAHMETLİ OĞLUM DA BU GÜZEL OCAKTA YETİŞTİ
İcazet töreninde, hafızlığın çok zahmetli bir eğitim olduğundan bahseden Bülent Arınç, "Çok yorucu olduğunu biliyorum ama başardılar. Onların anne-baba, kardeş, abla ve akrabalarını tebrik ediyorum. Evlatları hafız olduğu için iftihar etsinler." derken gözyaşlarına hâkim olamadı. Hilaliye'de eğitim alan ve 1997 yılında 17 yaşındayken elim bir trafik kazası sonucu hayata veda eden büyük oğlu Fatih Arınç'ı hatırlayan Başbakan Yardımcısı, "Bunu yakinen bilen bir insan olarak söylüyorum. Hamdolsun rahmetli oğlum da bu güzel ocakta yetişti. Hem hafızlığında hem de okullara hazırlanma noktasında ona çok hizmeti oldu." dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.05.2013 16:12
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol