ARINÇ KENDİNİ HEDEF İLAN ETTİ

Başbakan Yardımcısı Arınç, ''gizli bilgi ve belge bulundurma'' soruşturması iddianamesinde; kendisi hakkında bilgi toplandığı iddialarına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

23 Ocak 2013 Çarşamba 14:37
ARINÇ KENDİNİ HEDEF İLAN ETTİ

 Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TOBB'un Bursa ve Manisa'ya okul yaptırmasına ilişkin protokol imza törenlerinin ardından bir gazetecinin ''Askeri casusluk soruşturması tamamlandı. İddianame kabul edildi. Sizin hakkınızda da bilgi toplanıldığı yönünde iddialar var. Nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine, iddianameyi okumadığını, ancak basına yansıdığı kısmı ile kendisi veBaşbakan Yardımcısı Ali Babacan ile ilgili konular olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

''İddianamenin tamamını görmem lazım. Çünkü bu iddianamede yazılı olan hususları ciddi bulursam, benim de açılan bu askeri casusluk davasına müdahil olmam gerekir.
Benimle ilgili bugüne kadar pek çok konuda şayialar ortaya çıktı. Bir tanesi Aralık 2009'da evimin çevresinde yakalanan bazı şahıslarla ilgili. Bunların eylemi ilgili soruşturmanın devam ettiğini biliyorum ama henüz bir sonuca ulaşmamış.
İkincisi yine Milli İstihbarat Teşkilatı'nın darbelerle ilgili Meclis'te kurulan komisyona gönderdiği bilgiler içerisinde bana ve bazı şahıslara karşı suikast tertiplenmek istendiği iddiasıdır. 
Bir üçüncüsü de bugün gazetelerde yer alan, benim internetten okuduğum kadarı ile askeri casuslukla ilgili davanın içerisinde de bana ve aileme ait bilgilerin, belli amaçlar için toplandığı yazılı. Bununla ilgili baş harfleri olan bazı kişilerden de bahsediliyor. Demek ki ben farklı dönemlerde hedef haline getirilmiş bir insanım. Öyle görünüyor, öyle anlaşılıyor.
Bu son açılan dava eğer iddianameyi okur ve başta söylediğim gibi iddiaları ciddi bulursam, şahsımla ilgili bulursam avukatlarım aracılığı müdahil olmak da isterim. Umarım bu dava en kısa şekilde görülür ve iddianamede suçlanan kişilerle ilgili bir yargı kararına hepimiz kavuşuruz.''

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol