ARINÇ İLE İLGİLİ ŞOK BİR İDDİA DAHA!

Ankara kulislerinde Arınç ile ilgili şok bir iddia daha ortaya atıldı

11 Kasım 2013 Pazartesi 11:11
ARINÇ İLE İLGİLİ ŞOK BİR İDDİA DAHA!

 Kızlı erkekli evler konusunda Başbakan Erdoğan ile ters düşerek istifa sinyali veren Bülent Arınç'ın, yerel seçimler için yapılacak kabine değişikliğinde, hükümet dışında kalacağı öne sürüldü. Arınç'a yakın kaynaklar ise ''Bu değişiklik sırasında kabine dışında kalmayı bizzat kendisi isteyebilir'' dedi.

AK Partide Genel Merkez yöneticisi olan ve etkin konumda bulunan bir milletvekili, Gazeteport'a yaptığı açıklamada ''Başbakan, yerel seçimlerde aday gösterilecek bazı bakanlar nedeniyle, kabinede değişiklik yapacak. Bu değişiklik sırasında Bülent Arınç'ın da kabine dışı kalacağı, parti içinde bir süredir konuşuluyor'' dedi.
 
Arınç'a yakın kaynaklar ise, '' Sayın Arınç'ın bakanlık koltuğunda hiç gözü olmadı. TBMM Başkanlığı sonrası da, 2 yıl sade milletvekiliydi. Hatta 3 dönemini tamamlayan ve tüzük gereği yeniden aday olamayacak 72 milletvekilinden 71'i, bu maddenin değişmesini istiyor, sadece Arınç 'Yeter artık' diyor. Siyaseti bu dönem noktalamayı düşünüyor, yapılacak değişikte de kabine dışında kalmayı, bizzat kendisi isteyebilir'' dediler.  

''RECEP AKDAĞ GİBİ''
AK Parti kulislerinde, Başbakan Erdoğan'ın, Arınç'ın gönlünü alacağı ve tartışmayı da bitireceği savunuluyor.  ''Başbakan bir grup toplantısında aşı konusunda, Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ'a sert çıkmış, sonra Başbakanlık konutunda yemeğe davet edip gönlünü almıştı, benzer bir durum yaşanabilir'' görüşü paylaşılıyor.

Bakan Akdağ, 2009'un Kasım ayında domuz gribi aşısı tartışmaları sırasında Başbakan Erdoğan'ın da aşı olacağını açıklamıştı. Ancak Erdoğan ertesi gün grup toplantısında, '' Bana sormadan aşı olacak diye ismimi vermişsin, hemen düzelt'' diyerek Akdağ'a kızmıştı. Erdoğan daha sonra Akdağ'ı Başbakanlık konutunda yemeğe davet ederek gönlünü almış, ancak Akdağ, son değişiklikle kabine dışı kalmıştı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.11.2013 11:13
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol