'ARAZİLER ŞİRKETLERE SATILIYOR'

Komünist Belediye Ovacık’ta bulunan 3 hazine arazisinin “49 yıllığına kiralanma” bahanesi ile büyük şirketlere peşkeş çekilmesi planlanıyor.

15 Şubat 2018 Perşembe 02:25

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde bulunan üç kamu arazisi Milli Emlak tarafından 49 yıllığına ihaleye çıkarılıyor. Buna göre, ihaleye çıkarılan tarım arazileri "Turizm ve tarım yatırımları" adı altında tahsis edilecek. Yüz ölçümleri; 837.844 m2, 358.680 m2 ve 685.138 m2 olan arazilerin ihaleleri ise bugün yapılacak.

İleri'den Tuğba Özer'in haberine göre, konuyla ilgili açıklama yapan Komünist Ovacık Belediyesi Başkanı Fatih Maçoğlu, "Halkın değil komprador burjuvazinin çıkarı gözetiliyor” sözleriyle tepki gösterdi.

'KAPİTALİZM YOKSULLARA ALAN AÇMAZ'

Maçoğlu, şu sözleri ekledi:

“Hazine arazileri Milli Emlak’a bağlı. İki tanesi belediye sınırları, bir tanesi dışındaki köy bölgelerinde. Resmiyette, sürece karşı çıkma hakkımız ancak inşaat yapıldığı zaman mümkün. Biz buraların satılmaması için Milli Emlak’a yazı yazmıştık ancak kabul görmemişti. Biliyorsunuz kapitalizm böyle bir şey. Yoksullara açmaz alanı, yoksul olmayanlara açar. O alanların tamamında olmasa da bir bölümünde kiralama ile tarımsal faaliyet yapanlar vardı. Aynı yerin yaklaşık 400 dönümünü, ilk tarımsal faaliyet yürüttüğümüzde biz de kullanmıştık. Şimdi o bölgeleri satıyorlar ama yoksul halka değil parası olana. Özel mülkiyeti geliştirme çabaları var. Biz Ovacık Belediyesi ve halkı olarak bütün özel mülkiyet geliştirme çabalarına karşıyız. Yoksulun elinden alıp zenginlere satanları doğru bulmadığımız her yerde söylüyoruz.”

‘HALKIN ÜRETİM ALANLARI KAPATILIYOR’

Kooperatif üzerinden arazileri alıp halka açmak istediklerini ancak başlangıç için 2.5 milyon, 49 yıllık tahsis için ise 10 milyarlık bir meblağın söz konusu olduğunu anlatan Maçoğlu şöyle devam etti: “Anlayacağınız kapitalizm her yerde her alanda kendisine ait yerler yaratma peşinde.

Bu kapitalist-emperyalist sistem, arazileri orada yaşayan halka değil, parası olana yani burjuvaziye ve büyük patronlara satmak istiyor ki halkın üretim alanlarını kapatsın. Mesele biraz da burada. Biz de üretimi o bölgelerde çeşitlendirmeyi hedeflemiştik ama maalesef bunları engellemek istiyorlar. Biz isterdik ki; o bölgeler Ovacıklıya açılıp bu köylüye, halka hizmet edilseydi. Ama böyle olmadığı görülüyor. Halkın değil, komprador burjuvazinin çıkarı gözetiliyor.”

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol