ARAZİ ZENGİNİ ÇIKTI...

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası istifa eden Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar arazi zengini çıktı.

22 Temmuz 2014 Salı 11:12
ARAZİ ZENGİNİ ÇIKTI...

 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası istifa eden Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar arazi zengini çıktı. İstanbul Bağlarbaşı’nda 42 milyon liraya arsa aldığı ortaya çıkan Erdoğan Bayraktar’ın Çanakkale’de 2 bin dönüme yakın arazi satın aldığı iddia edildi. Bayraktar’ın aldığı arazilerden önce hayvancılığa merak saldığı, ancak zarar edince damadı Murat Barış Mendev’i köye gönderip tarlaları ve 200 büyükbaş hayvanı kiraya verdiği belirtildi.

Dönümü 2000 TL’ye çıktı

İddiaya göre, Bayraktar, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Tamış ve Çamköy’den en az 2000 dönüm arazi aldı. Geçtiğimiz yıl önce 400 dönüm yer alan Bayraktar toplamda 2000 dönüm yer satın aldı. Dönüm başına 2013’te 400 lira veren Bayraktar köylülerin arazilerini satmak istememesi nedeniyle fiyatı önce 600, ardından da 2000 liraya kadar çıkardı. Tamıs köyü sakinlerinden eski Muhtar Ahmet Uysal, “İlk olarak Erdoğan Bayraktar Çamköy taraflarından arazi aldı. 100 dönüm ve üzeri yerleri topladı. Fiyat 400 liraydı sonra 2000 liraya kadar çıktı” dedi.

Arazileri kiraya verdi

Sözcü gazetesinden Bora Erdin'in haberine göre; köyün emekli öğretmeni Mesut Tamer ise arazilerin üzerine büyükbaş hayvancılık için ahırlar yapıldığını ve Bayraktar’ın damadının bölgeye 250’den fazla büyükbaş hayvan getirdiğini ifade etti. Tamer, “Buradan çok arazi aldılar. Hayvancılıktan bir sene sonra zarar ettiler. Çünkü yakın zamanda hepsini kiraya verdiler” diye konuştu.

Ta­mış kö­yü sa­kin­le­ri Er­do­ğan Bay­rak­ta­r’­ın böl­ge­den ara­zi top­la­dı­ğı­nı söy­le­di­ler.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.07.2014 15:08
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol