ARALARINDAKİ SORUN BELLİ OLDU!

Erdoğan ile Davutoğlu arasında kabinedeki isimler ve yöntem konusunda sıkıntı yaşanıyor.

24 Kasım 2015 Salı 09:01
ARALARINDAKİ SORUN BELLİ OLDU!

 Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında kabine listesinde hem isimler hem de yöntem konusunda ‘senkron’ sağlanamayınca görüşme bugüne kaldı.

Bakan olacak isimler konusunda büyük oranda sorunun çözüldüğü, ancak Erdoğan’ın ekonomi yönetiminde Ali Babacan’ın yerine Berat Albayrak’ı istediği, Binali Yıldırım’a da Davutoğlu’nun itiraz ettiği konuşuluyor. Davutoğlu’nun, ayrıca Ali Sarıkaya’yı da kabineye almak istediği ifade ediliyor. İsimler üzerindeki uzlaşmazlığın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı ile AKP Genel Merkezi arasında yöntem konusunda da görüş ayrılığı olduğuna dikkat çekiliyor. Davutoğlu’nun 1 Kasım’da yüzde 49’luk oy oranını da dikkate alarak partinin lideri olarak ağırlığını koymak için Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na listeyle gitmek istediği, ancak Erdoğan’ın buna yanaşmadığına işaret ediliyor. Erdoğan’ın hangi bakanlığa kimin getirileceğini bire bir müzakere yoluyla kabineye damgasını vurmak istediği ifade ediliyor.

Tüm gün dip dibe

Davutoğlu, önceki gün yaptığı açıklamada bir kriz olmadığını belirtirken, Erdoğan ile dün görüşeceğini açıklamasına karşın iki isim biraraya gelmedi. Dün Ankara’ya gelen ve Erdoğan, Dışişleri Konutu’ndaydı. Davutoğlu da, Dışişleri Konutu’yla yan yana ve alttan tünelle bağlantısı olan Başbakanlık Konutu’nda tüm gün çalışmalarını sürdürdü. Her iki isim bütün gün yan yana konutlarda olmasına karşın resmi olarak görüşmedi. Ancak kulislerde, gayri resmi olarak doğrudan ya da 3. kişiler aracılığıyla liste üzerindeki pazarlığın yapıldığı anlaşma sağlanamadığı için Erdoğan’ın resmi randevu vermediği belirtildi. Erdoğan, akşam saatlerinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüştü.

‘Senkronize olmalıyız’

Erdoğan “Başarılı kabinenin oluşmasında Cumhurbakanı ve Başbakan’ın ortak hareket etmesi, ülkenin geleceği için önemli. Cumhurbaşkanı başka telden çalarsa, Başbakan başka telden çalarsa o zaman netice alamayız. Bu bakımdan yani bizim senkronize olmamız çok çok önemli” demişti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.11.2015 09:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Yavuz Ecer 2015-11-24 12:43:24

Bunlarinki kedi ile fare guc oyunu.
Ulkemiz daha zor gunlerle karsi karsiya kalacak

Avatar
haci fısı 2015-11-25 20:40:46

YA hic tayyibe ters düsebilirmi zaten onun kuklasi