ANLAŞTILAR!

Son dakika haberine göre, CHP'den 15 milletvekili İYİ Parti'ye katılacak. Meclis'te 5 milletvekili bulunan İYİ Parti, 15 CHP'li vekilin katılması ile 20 milletvekili sayısına ulaşarak Meclis'te grup kurabilecek ve böylece seçimlere girebilecek.

22 Nisan 2018 Pazar 13:16

CHP ve İYİ Parti anlaştı.

3 Kasım 2019'dan 24 Haziran 2018'e çekilen cumhurbaşkanlığı seçimi için atılacak adımları görüşmek üzere bugün (22 Nisan 2018) CHP ve İyi Partili kurmaylar bir araya geldi.

Bu görüşmede 15 CHP milletvekilinin, istifa ederek İyi Parti'ye geçmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

Söz konusu katılımla birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bulunan İyi Partili sayısı 20'ye ulaşacak ve partinin grup kurmasının önü açılacak.


 
Konuya ilişkin olarak açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Biz CHP olarak, demokrasi ayıbına karşı demokrasi arayışımızı sürdüreceğiz. Yüksek Seçim Kurulu'nun bir demokrasi ayıbına imza atmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Altay, şunları söyledi:

"Türkiye yönetilemez hale geldi. Erdoğan bulunduğu bu sıkışık halden kurtulmak için en ufak bir tereddüt göstermiyor. 24 Haziran'daki seçimlere katılıp katılamamasının şartları bellidir. Geldiğimiz noktada demokrasinin taharrip edilmesini kabul edemeyiz. Yargıtay Başsavcılığı'ndan istenen belgede lehine karar olmasına rağmen karar alınamaması müspettir. Siyasi tasarruflarda bulunulması kabul edilemez. YSK'nın bir demokrasi ayıbına zorlanması, imza atmaması ve atamamasına imkan sağlamak istiyoruz. YSK'nın iktidar ve OHAL ile baskı altında kalmamasını istiyoruz. Demokrasi bizim için değil, herkes içindir. Bu sebeple, demokrasinin kazanması için, yargının siyasikararının ortadan kaldırılması için 15 sayın milletvekili, istifa ederek İYİ Parti'ye katıldılar. Demokrasi adına İYİ Parti'ye katıldılar."

Altay'dan sonra söz alan Bülent Tezcan şu ifadeleri kullandı:

"Altay çerçeveyi çizdi ve gerekçeleri açıkladı. Şunun bilinmesinde yarar var. 15 milletvekilimiz Genel Başkanımızın talimatı ile parti görevini yere getirerek istifa ederek İYİ Parti'ye geçmiştir. Tarihi bir görevdir. Tarih onları partilerinden ayrılanlar olarak yazmayacak. Partilerinin verdiği görev doğrultusunda demokrasiyi icra eden kahramanlar olarak yazacak. Teşekkür ediyoruz, millet kendilerine teşekkür ediyor. Neden böyle bir tabloya ihtiyaç oldu. 24 Haziran'a giderken bu yol tek adam rejiminin tuzaklarıyla donatılmış bir yol. Bizim görevimiz bu tuzakları birer birer temizlemek. Bu adım tuzakları temizleme adımıdır. İYİ Parti2nin seçimlere girme hakkı olduğunu herkes biliyor. YSK'nın tereddüte düşen, aleyhte düşünen üyeleri de biliyor. Seçimlere girme hakkı olan bir partiyi seçimlere sokmamanın amacındalar. Yargıtay Başsavcılığı, 10 siyasi parti şartları yerine getirmiştir, seçime girebilir diye yazı gönderdi. YSK'nın dün 10 partiyi açıklaması gerekiyordu. Dünkü kararını yarına erteledi. Bu kurulun üstünde baskı olduğunun delilidir. Yarına neyi bekliyorsunuz. Sicili Yargıtay Başsavcılığı tutar, onun tespiti esastır. Bugüne kadar 58 yıldan bu yana YSK denetiminde yapılan seçim tecrübemiz var. Bu işler bugüne kadar hep böyle olurdu. Bugün buradan ayrılma planı olduğunu görüyoruz. Kurul bir karar veremedi, her seçimde bu karar kolayca verilir. Kurulun bu kararı pazartesiye ertelemesi sinsi planları ortaya koyuyor."

İŞTE İYİ PARTİ'YE GEÇEN CHP'LİLER

Altay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla istifa eden isimleri şöyle sıraladı:

Burcu Köksal, Mustafa Tuncer, Nihat Yeşil, Hüseyin Yıldız, Ahmet Akın, Mehmet Göker, Nurhayat Kayışoğlu, Erkan Aydın, Tufan Köse, Okan Gaytancıoğlu, Tacettin Bayır, Çetin Arık, Ömer Fethi Güler, Ünal Demirtaş ve Fatma Kaplan Hürriyet.

Şu an Meclis'te bulunan İyi Partili isimler şunlar:

Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ , Isparta Milletvekili Nuri Okutan , İzmir Milletvekili Aytun Çıray,Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.04.2018 15:44
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
comcalimehmet 2018-04-22 19:13:44

MERHABA
biz de acilen 1 böbreğe ihtiyacımız var.
eğer böbreğini bugün hastaneme satmaya hazırsan.
senin böbrek 450.000 00 $ için iyi bir miktar sunacak.

iletişim e-posta bağlantısıdır:
[email protected], size yardımcı olmak için buradayım gibi bir endişeniz olsun.

Selamlar
Dr, Comcali Mehmet
hastane

Avatar
comcalimehmet 2018-04-22 19:13:45

MERHABA
biz de acilen 1 böbreğe ihtiyacımız var.
eğer böbreğini bugün hastaneme satmaya hazırsan.
senin böbrek 450.000 00 $ için iyi bir miktar sunacak.

iletişim e-posta bağlantısıdır:
[email protected], size yardımcı olmak için buradayım gibi bir endişeniz olsun.

Selamlar
Dr, Comcali Mehmet
hastane