ANKARA BİR ANDA KARIŞTI...

Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, görevi Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hulusi Akar’a bıraktı ve ayrıldı...

10 Mayıs 2015 Pazar 15:19
ANKARA BİR ANDA KARIŞTI...

 Sağlık problemleri...

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in bir yazı ile Cuma günü öğleden sonra görevi Kara Kuvvetleri Komutanı Hulusi Akar’a bıraktığı haberi, dün akşam saatlerinde Ankara’ya adeta bomba gibi düştü. Yetkililer, Özel’in “Yaşadığım geçici sağlık problemi nedeniyle görevimi Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hulusi Akar’a bırakıyorum” şeklinde yazı yazarak izne ayrıldığını bildirdi.

Vekalet ibaresi yok

Özel’in yazısı Personel Daire Başkanlığı’nca tüm ilgili birimlere dağıtıldı. Özel’in yazısında teammüllere uymayan yönler olduğuna dikkat çeken yetkililer, daha önceki yazılarda Özel’in bir yere giderken veya izne ayrılırken “vekaleten” sözcüğünü kullandığını ve tarih verdiğini hatırlattı. Özel’in, Akar’a görevi bırakırken “vekalet” dememesi ve tarih de belirtmemesi farklı yorumlara sebep oldu. Özel'in ise GATA'da prostat ameliyatı geçirdiği belirtildi

 

Özel görevi bıraktı Ankara karıştı!

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in Cuma günü öğleden sonra görevi Kara Kuvvetleri Komutanı Hulusi Akar’a bırakması ve buna ilişkin yazısı Ankara’yı karıştırdı. Başkent kulisleri, dün akşam saatlerinde Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in “görevi bıraktığı” iddiaları ilke çalkalandı. Yetkililer,Özel’in Cuma günü öğleden sonra “yaşadığım geçici sağlık problemi nedeniyle görevimi Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar’a bırakıyorum” şeklinde bir yazı yazarak izne ayrıldığını bildirdi.Özel’in yazısı Personel Daire Başkanlığı tarafından tüm ilgili birimlere dağıtıldı. Yetkililerin ifadesine göre, Özel’in yazısında teammüllere uymayan yönler var. Yetkililer daha önceki yazılarda Özel’in bir yere giderken veya izne ayrılırken “vekaleten” sözcüğünü kullandığını ve tarih verdiğini hatırlattılar. Özel’in bu sefer Hulusi Akar’a görevi bırakırken “vekalet” dememesi ve tarihte belirtmemesi Ankara’da çok farklı yorumlara sebep oldu. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Balyoz ve Ümraniye davaları gibi yoğun ve stresli günlerde Zona hastalığına yakalnmış ve uzun süre tedavi olmuştu. Necdet Özel’in bu şok yazısının ardından Ankara kulislerinde MGK’daki “paralel” tartışmasından, jandarmaya yapılan operasyonlara, hatta Necdet Özel’in Hükümet’in Suriye’ye asker sokma isteklerine karşı durmasından dolaya görevi bırakma noktasına kadar geldiği iddiaları konuşuluyor. Öte yandan Necdet Özel'in GATA'da prostat ameliyatı olduğu belirtildi

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.05.2015 15:36
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
osman korgeneral 2015-05-11 05:53:00

TSK yi üç paralık ettiniz.Yazıklar olsun.

Avatar
Erdinç Uçar 2015-05-10 18:22:16

İstifa etmeyle götü kurtaracağını sanıyor nasılsa sonun beli makattan ameliyat kaçınılmaz olacak.

Avatar
VATAN SANA CENIM FEDA 2015-05-10 22:24:15

bu satılmışların hepsi yüce divanda hesap verecektir

Avatar
Mehmet Necati Doğan. 2015-05-10 19:28:05

T.S.K. Üç beş arap terörstin kuyruğu değildir...
Zübük ( cumhur B. ) uluslarası mahkemede yargılanabileceğini
Düşünülerek hareket etmeli.T.S.K.................

Avatar
Feray. CEVİZOĞLU 2015-05-12 20:35:32

Aga babasi C Başkanı Öyle istemistir

Avatar
A. ÇELİK 2015-05-10 22:23:32

ÇOK IYI YAPMIŞ GEÇ BILE KALDI

Avatar
sedat yaşarlar 2015-05-10 23:51:18

Bunların neresi sağlam'ki birilerinin götü bozuk birisini'nin göt korkusundan prostatı! Kimilerininde ağzı bozuk neden' mi? Artık onlar için yolun sonu geldi çanlar onlar için çalmaya başladı şimdi kaçacak delik arıyorlar ama nafile eninde sonunda bu millete hesap verecekler.

Avatar
MURAT DEMİREĞER 2015-05-11 13:47:11

bu haberi yapan arkadaş ya bir bayan, ya da askerliğii yapmamış, hadi yapsa bile karargah birimlerinde çalışmamış belli ki. bi̇r komutan izne ayrılırken, görevini kendi rütbesine en yakın olan komutana devreder. tatile de çıksa, cenazesi de olsa durum değişmez. i̇stifa ve görevi bırakma sürecinde de vekaleten atama yine aynı prosedürler doğrultusunda yapılır. vekalet i̇baresi̇ yok di̇ye haber yapan arkadaş, seni̇ kandirmişlar, keklemi̇şler. ya da sen halki kandiriyorsun. dürüst olun, dürüst!