ANINDA ÜZERİNİ ÇİZDİLER!

Kobani eylemlerinin ardından, “Misli ile cevap verilir” şeklinde açıklama yapan İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya, örtülü olarak çözüm yasağı getirildi.

11 Ekim 2014 Cumartesi 13:23
ANINDA ÜZERİNİ ÇİZDİLER!

 Kobani eylemlerinin ardından, “Misli ile cevap verilir” şeklinde açıklama yapan İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya, örtülü olarak çözüm yasağı getirildiği ortaya çıktı. Bu sözlerin ardından HDP ve PKK’dan Ala’ya tepki geldiği ve bunun üzerine de hükümet ile HDP arasındaki görüşmeleri Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in yürütmesine karar verildiği öğrenildi.

Eker, eylemlerin ardından Diyarbakır’a giderek, kanaat önderleri ile görüşmelerde bulunmuştu. Yine eylemlerle ilgili açıklamaları Eker yapmıştı. Kobani eylemlerinin büyümesinin ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala yerine Gıda ve Hayvancılık Bakanı Eker’in bölgeye gitmesi kafaları karıştırmıştı. Ala’ya, üslubu nedeniyle hem parti içinden hem de HDP’den tepki geldiği öğrenildi. Ayrıca bölgeye gitmesi halinde, Ala’nın protesto edileceği bilgisi geldi. Bunun üzerine, Ala yerine, Kürt kökenli olan Mehdi Eker’in görüşmeleri yürütmesi öngörüldü.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.10.2014 18:08
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol