Altaylı Darbe Gecesi AKP'lilerle Görüşmüş Ve...

Enver Altaylı’nın darbe akşamı AKP’li Arslan ve AKP Sözcüsü Çelik’in danışmanı Furkan Torlak ile görüştüğü ortaya çıktı.

24 Ocak 2020 Cuma 14:46

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın eski MİT görevlisi Enver Altaylı soruşturması hakkında hazırladığı iddianame, bu kişinin her siyasi parti ile olan ilişkilerini ortaya koydu.

Sözcüden Asuman Aranca’nın haberine göre, iddianamede darbe girişiminden 2 gün önce Ankara’ya giden Altaylı, 15 Temmuz akşamı AKP Milletvekili Mücahit Arslan (Ali İhsan Arslan) ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in danışmanı Furkan Torlak ile görüştü. Bir belgeye göre Altaylı, AKP Ankara il teşkilatı yöneticisi İntikam Barış Yıkılmaz’a, “Hafta içi Ankara’ya gelmeyi düşünüyorum, bomba bilgilerle…” mesajı gönderdi.

Altaylı’nın, FETÖ elebaşına gönderdiği mektupta, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e danışman olması için tavsiyede bulunmasına teşekkür ettiği görülüyor. Süleyman Demirel, Turgut Özal, Alpaslan Türkeş gibi isimlere danışmanlık yaptığını da açıklıyor. Demirel ile görüşüp kendisine bir rapor verdiğini de anlatan Altaylı, Gül dönemini kastederek “Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ile görüştüm. Cumhurbaşkanı nezdinde görev almam konusundaki gayretlerinize teşekkür ederim ama olmadı. Devlet Bahçeli, Deniz Bölükbaşı ve Şenkal Atasagun engelledi. İftira kampanyaları olmasa, MHP lideri olmam da kuvvetle muhtemeldi” diyor.

CHP VE BBP’YE DE SIZMIŞ
İddianamede, Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Rasim Bölücek’in, Altaylı ile ilişkilerine de yer verildi. Altaylı’nın cep telefonundan, Bölücek’in ABD’de bulunan FETÖ üyesi Şakir Şen isimli bir kişiyle yaptığı mesajlaşmalara ilişkin görüntüler çıktı. İddianamede BBP eski Adana Milletvekili Orhan Kavuncu’nun da Altaylı’ya tutuklanmasından sonra düzenli biçimde para gönderdiği ifade edildi.

CHP'YE YENİ KUMPAS HAZIRLIĞI

Öte yandan 12 Eylül darbe öncesinde katliam ve suikastların ardındaki karanlık isim olarak gösterilen eski mit mensubu Enver Altaylı için darbe iddianamesindeki ayrıntılar yandaş medya tarafından CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu FETÖ bağlantılı göstererek FETÖ’nün siyasi ayağını CHP’de bulma çabası görülüyor.
Enver Altayli’nın darbe gecesi AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’in danişmanlarindan Mücahit Arslan ile defalarca görüşmesini görmezden gelen yandaş medya, CHP  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir dönem danişmanliğini yapan kimsenin tanimadiği Rasim Bölücek’in Altaylı ile mesajlaşmasini şifreli görüşme ilan ederek algı operasyonu başlattı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.01.2020 14:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol