ALİ BABACAN İDDİASI!

Ankara kulisleri bugünlerde bir 'kabine değişikliği' ile çalkalanıyor. Söz konusu değişikliğin sürpriz isminin ise Ali Babacan olması bekleniyor.

27 Nisan 2017 Perşembe 14:11
ALİ BABACAN İDDİASI!

Kabinede önümüzdeki günlerde geniş çaplı bir revizyona gidilecek. Dünya gazetesinin haberine göre beklenti, kabinedeki bu değişimin ekonomi yönetimindeki dağınık ve uyumsuz yapıyı ortadan kaldırması. Kabine değişimi siyasi kulislerdeki en sıcak başlığı oluştururken, AKP kulislerinde ekonomi yönetimi için sürpriz bir isim, Ali Babacan konuşuluyor.

Dünya'nın kulis haberine göre ‘Neden Ali Babacan?’ sorusunun yanıtı ise "ekonomide piyasalar için bir ‘çıpa’ olması, popülizmden uzak durması, bakanlığının son döneminde ortaya çıkan görüş ayrılıklarını, kamuoyu önünde tartışmak yerine müzakere ile çözme çabası, teknik kapasitesi ve birikimi" olarak sıralanıyor.

AK Parti’nin kurucu üyelerinden olan Babacan, 2002’de kurulan 58. Hükümette ekonomiden sorumlu devlet bakanı oldu. Kabinenin en genç bakanı olarak önemli bir görevi üstlenen Babacan, 2007 yılında Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturdu. 2009 yılında Dışişleri Bakanlığı koltuğunu Ahmet Davutoğlu’na devredip bu kez Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak ekonominin dümenine geçti. 2 yıllık Dışişleri Bakanlığı dönemi dışında hep ekonominin başında oldu.

ABDULLAH GÜL EKOLÜNDEN

1 Kasım seçimlerinde adaylık başvurusu bile yapmadığı ancak son dakikada Partisi tarafından Ankara 1. Bölgeden aday gösterildiği bilgisi kamuoyuna yansıdı. Yeniden ekonomi yönetiminde yer alması beklenen Babacan, o dönem Davutoğlu kabinesinde yer almadı. Halen sade bir milletvekili olarak siyasete devam eden Ali Babacan’ın, Abdullah Gül ekolünden geldiği biliniyor. Babacan’ın kabinede yer bulup bulmayacağını önümüzdeki günler gösterecek.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol