ALEVİLER SOKAĞA ÇIKIYOR!

Alevi kurumlarının zorunlu din derslerine yönelik itirazları devem ediyor. Ankara’da gerçekleşen büyük Alevi mitinginin ardından Aleviler bu defa 8 şubatta İstanbul Kadıköy’de zorunlu din derslerine karşı yürüyecek.

01 Şubat 2015 Pazar 12:17
ALEVİLER SOKAĞA ÇIKIYOR!

 Bunun yanında Alevi kurumları sömestr tatilindeki okulların açıldığı ilk hafta üç gün boyunca çocuklarını okula göndermeme kararı aldı. AİHM, 2011’de açılan “Mansur Yalçın ve diğerleri” davasında oybirliğiyle aldığı kararda Türk hükümetinden zaman geçirmeden öğrencilerin zorunlu din ve ahlak bilgisi derslerinden muaf tutulmalarını da sağlayacak yeni bir sisteme geçmesini talep etmişti. Mahkeme “Zorunlu din derslerinin bir insan hakları ihlali” olduğunu vurgulamıştı. AHİM’in kararının ardından Alevi kurumları İstanbul’da Milli eğitim bakanlığı önünde bir çok kez zorunlu din derslerinin AHİM kararı çerçevesinde kaldırılmasını talep eden açıklamalarda bulundu. seslerini duyurabilmek adına mitingler düzenleyen alevi kurumları bu kez protestolarını çocuklarını üç gün boyunca okula göndermeyerek yapacak.

AKP EĞİTİMİ DİNSELLEŞTİRMEKTEN VAZGEÇSİN
Konuya ilişkin Taraf’a konuşan Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Doğan Demir, “12 yıllık AKP iktidarı boyunca eğitimin düzeltilmesine yönelik adım atılmadığı, laik bir eğitim modelinden uzaklaşıldığı, eğitimi dinselleştiren uygulamaların olduğunu görüyoruz. Talebimiz devletin din eğitiminden elini çekerek laik bir sistem oluşturması ve AİHM kararlarına uymasıdır. Bunun için demokratik hakkımızı bugün de gelecekte de savunacağız. Bu sebeple düzenlediğimiz mitinglerin yanında okulların başladığı ilk hafta ü gün boyunca Çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz”
AYFER ÇALIKIRAN/TARAF

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.02.2015 12:19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol