AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE!

Siyasi partiler yine işlerine gelen bir düzenleme de bütünlük sağladılar. AKP'sİ, CHP'si, MHP'si, BDP'si de Anayasa’nın 48 maddesi arasına ‘’İnternet’’i de soktu. Gelin görün ki internet haberleşmesi gizli olacak.

15 Temmuz 2013 Pazartesi 10:11
AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE!

 Sanal Alem ilk kez Anayasa’ya girdi. Siyasi partilerin üzerinde anlaştığı Anayasa’nın 48 maddesi arasında, ‘’İnternet’’ de bulunuyor. Bu maddeye, ‘’İnternet aracılığıyla yapılan haberleşmenin gizliliği esastır’’ hükmü konuldu.

Gezi olayları sırasında çokça tartışılan sosyal medya ve internet Anayasa Uzlaşma Komisyonu tarafından da değerlendirildi ve Anayasa maddesi haline getirildi. AKP-CHP-MHP ve BDP’nin benimsediği madde, ‘’Bilgiye erişim hakkı ve bilişim özgürlüğü’’ başlığı altında düzenlendi. Yeni Anayasa maddesi TBMM’de benimsenip yürürlüğe girerse, internet düzenlemesi şöyle olacak:

‘’Herkes, bilgiye, internete ve diğer elektronik iletişim ortamlarına serbestçe erişim hakkına sahiptir. Devlet, bu hakkın etkin ve adil  biçimde kullanılması için gerekli düzenlemeleri yapar. İnternet aracılığıyla yapılan haberleşmenin gizliliği esastır ve herkes paylaştığı kişisel verinin korunmasını; düşünce ve kanaatlerinin gizliliğine saygı gösterilmesini isteme hakkına sahiptir.

İnternet ve diğer elektronik iletişim ortamlarına erişim hakkı özel yaşam ve aile yaşamının gizliliği ile kişisel verilerin korunması, haberleşme özgürlüğü, bilgiye erişim hakkı, düşünceyi açıklama ve basın özgürlüğü ve sözleşme özgürlüğüne, çocukların cinsel sömürüye karşı korunmasına ilişkin anayasal esaslar dikkate alınarak kanunla düzenlenir.’’

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 15.07.2013 10:19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol