AKP'nin Öcalan Oyunu Ortaya Çıktı!

İYİ Parti İstanbul milletvekili Ümit Özdağ, teröristbaşı Öcalan’ın avukatları ile görüşmesi için, "Yeni Oslo sürecinin başladığını gösteriyor" dedi.

19 Mayıs 2019 Pazar 11:08


Türkiye gündemi tekrarlanacak olan İstanbul seçimine odaklanmışken, diğer taraftan PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan ile ilgili de önemli gelişmeler yaşanıyor. YSK’nın İstanbul kararını vermeden saatler önce, teröristbaşının sekiz yıl sonra avukatları ile görüştüğü duyurulmuş ve avukatları Öcalan’ın mektubunu kamuoyuna okumuşlardı. Ardından ise, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Öcalan’ın avukatları ile görüşmesine, “Bana sorarsanız görüşsün” yorumunda bulunmuş, Bahçeli’nin bu çıkışından sonra ise Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Öcalan’ın avukatları ile görüşmesine engel olan tüm yasakların kaldırıldığını açıklamıştı.İYİ Parti İstanbul milletvekili Ümit Özdağ, PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan ile ilgili yaşanan bu gelişmeleri ve Öcalan’ın mektubundaki mesajları yorumladı:

“HUKUKİ YARDIMA İHTİYACI YOKKEN NEDEN AVUKATIYLA GÖRÜŞÜYOR?”
Öcalan'ın avukatları ile görüşmesi konusunda yasağın daha önce kaldırıldığını belirten Özdağ, “Ancak yasağın kaldırıldığı dün açıklandı. Zaten yasak kalkmadan Öcalan-avukat görüşmesi bu şekli ile mümkün olmazdı. Bu yasağın kaldırılmasının nedeni hukuki değil siyasidir. Çünkü Öcalan cezası kesinleşmiş bir mahkûmdur. Artık hukuki bir yardım almasına gerek yoktur. Ayrıca Bahçeli'nin ifade ettiği gibi Kandil dâhil olmak üzere dışarı ile irtibat halinde olduğu için avukata da ihtiyacı yoktur. Peki, hukuki yardım ve örgütsel irtibat için avukata ihtiyaç yoksa neden avukata ihtiyaç duyuluyor? Çünkü Öcalan’ın yazmış olduğu örgüte yolladığı açıklanan ve birlikte kaldığı 3 terörist ile birlikte imzaladığı mektup sadece Öcalan'ın değil, aynı zamanda hükümet tarafından onaylanan mektubudur. Böyle bir mektubun içeriği AKP tarafından onaylanmadan kamuoyuna açıklanmaz. Ve ayrıca PKK/YPG mektubun kamuoyu önünde açıklanmasını istiyor ki ortada bir iletişim, verilmiş bir söz için kanıt olsun. Avukat bunu sağlıyor. Avukatın açıkladığı mektup ‘yeni bir Oslo sürecinin’ başladığını gösteriyor.“ dedi.

ÖCALAN’IN MEKTUBU ÜZERİNDEN AKP’NİN HEDEFLERİ NELERDİR?
Sözlerinin devamında Devlet Bahçeli’nin Öcalan için “avukatlarıyla görüşsün” demesini de yorumlayan Özdağ, “Avukat ile görüşmesinde sakınca yok dediğiniz zaman Oslo sürecinde sakınca yok demektir. Fikrim yok dediğiniz zaman, yeni Oslo sürecine karşı çıkmıyorsunuz demektir. Bu arada mektubun içeriği de çok önemli. PKK/YPG'ye ve ABD'ye önemli bir mesaj yollanıyor. Öcalan mektubunda Türkiye'nin reddettiği PKK/YPG'nin paravan örgütü SDG'den bahsediyor. Bunun anlamı AKP hükümetinin SDG'yi kabul edebilirim mesajı vermek istemesidir. Bu mesajın amacı, hedeflenen kısa ve uzun vadeli hedefleri nelerdir? Kısa vadeli hedefleri tabii ki İstanbul seçimleri. HDP seçmeninin bir kısmının AKP'ye oy vermesi veya hiç sandığa gitmemesi hedefleniyor. Uzun vadeli hedefi ise ABD güdümünde Suriye kuzeyindeki PKK/YPG yapısını kabullenilmesidir. Özetlersek ‘Al Suriye'nin kuzeyini ver İstanbul'u oyunu’ oynanıyor." dedi. 

İMRALI'NIN ANAHTARI...
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen de, teröristbaşı Öcalan’ın avukatlarıyla görüştürülmesine sert tepki gösterdi. Seymen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “İstanbul’u kaybedince İmralı’nın anahtarını teslim ediyorlar” dedi.

Twitter hesabı üzerinden bir açıklamada buluna Seymen, teröristbaşı Öcalan’ın avukatları ile görüştürülmesi yönündeki yasağın kaldırılmasının, İstanbul seçimlerinin yenilenme kararının hemen ardından gelmesine dikkat çekti.Seymen, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:“Seçimlerden önce vatandaşı "su faturalarını PKK'lılar getirecek" gibi saçma yalanlarla korkutuyorlardı; İstanbul'u kaybedince bir anda atadıkları kayyumları falan unutturmak için İmralı'nın anahtarını teslim ediyorlar. Bu halk buna kanmayacak. Hatta, bu dönüşleri affetmeyecek.” 
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.05.2019 11:39
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol